Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Akyürek, lise öğrencileriyle bir araya geldi

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanarak hizmete açılan Celalettin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde incelemelerde bulunarak öğrencilerle buluştu.

        Yeni Büyükşehir Yasası çerçevesinde devraldıkları ve tamamladıkları okullardan birisi olan Celalettin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yaklaşık olarak 2 buçuk milyon liraya mal olduğunu ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, okulun bölge açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti. Konya genelindeki bütün okullarla belediye olarak ilgilendiklerini belirten Başkan Akyürek, "Yeni Büyükşehir Yasasından önce Konya merkezde bulunan 500'e yakın okulun tamamına katkı yapmıştık. Çevre düzenlemesinden bir kısım ihtiyaçlarına kadar bütün okullara katkı yaptık. Okullarımızın mutlaka kendi oturduğumuz mekanlar kadar, evler kadar bakımlı olması gerektiği için bunları yaptık. Okul bahçeleri, çevre düzenlemeleri, istinat duvarları ve okulun diğer fiziki ihtiyaçlarıyla ilgili şu ana kadar yaklaşık olarak 150 milyon lira gibi bir para harcadık. Okullarımıza katkı yapmaya devam edeceğiz. Yüzden fazla zenginleştirilmiş kütüphaneyi okullarımıza kazandırdık" dedi. Başkan Akyürek, mesleki eğitim alanını genişleterek böylece teknik alanda yeterli insanlar yetiştirilmesinin son derece önemli olduğunun altını çizdi.

        Başkan Akyürek'ten öğrencilere tavsiye

        Medeniyet Okulu Projesi kapsamında düzenlenen programda öğrencilerle sohbet eden Başkan Akyürek, sorulan sorulara samimi yanıtlar vererek tavsiyelerde bulundu. Başkan Akyürek, "Şu anda ekme dönemindesiniz. Sonra kazanç döneminiz olacak. Şimdi bol bol çalışın, okuyun, fikirlerinizi geliştirin, zihninizi genişletin sonra da hedeflerinize bir bir ulaşacağınızı göreceksiniz" diye konuştu.

        Bir öğrencinin işsiz üniversite mezunlarıyla ilgili sorusuna ise Başkan Akyürek, "Çalışkan ve dürüst olup da açıkta kalan kimseyi görmedim. Hiç endişe etmeyin. Yalnız kendinizi iyi yetiştirin. İyi bir işçi, iş yeri sahibinin dikkatini çeker ve o işçi zamanla oranın ortağı da olur sahibi de Dürüst ve çalışkan olanın yolu açıktır. Cenab-ı Hak hayal edemeyeceğiniz fırsatlar çıkarır" şeklinde yanıt verdi.

        Yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanarak hizmete açılan Celalettin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Müdürü Ertan Kurar da, okulun yapımını tamamlayarak kendilerini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti.

        (AH-Y)

        15.01.2018 12:51:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa