Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehzadeler Müzesine 65 bin ziyaretçi

        (Fotoğraflı)

        Murat Çelik

        AMASYA (İHA) - Amasya'da Şehzadeler Müzesini 2017 yılında 65 bin 863 kişi ziyaret etti. Nostaljik Amasya evi mimarisiyle inşa edilen müze her yıl ziyaretçi sayısının artmasıyla dikkat çekiyor.

        Birinci katında Şehzade Mustafa'nın da aralarında olduğu şehirde valilik yapıp tahta çıkamayan 5 şehzadenin bal mumundan heykellerinin bulunduğu müzede ikinci katta ise tahta çıkıp toplam 142 yıl hüküm süren 7 padişah Yıldırım Bayezid, Çelebi Mehmed, II. Murad, Fatih Sultan Mehmed, II. Bayezid, III. Murad ile Yavuz Sultan Selim sergileniyor.

        Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu, müzeyi 2017 yılında 65 bin 863 kişinin ziyaret ettiğini açıkladı.

        Aykutlu, iç tasarımı saray motifleriyle dizayn edilen müzeyi hizmete girdiği 2009 yılından bu yana 383 bin 391 kişinin gezdiğini belirtti.

        (MÇ-SLH-Y)

        15.01.2018 12:50:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Amasya İlçeleri
        Tüm Amasya Haberleri
         Amasya

        Amasya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa