Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tezgahlar boşaldı, balık zamlandı

        - Gürcistan'a kaçan hamsi Marmara'ya geri döndü

        (Fotoğraflı)

        İbrahim Aldemir

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Bandırma ilçesinde iki gündür etkisini sürdüren fırtına sebebiyle balıkçı tekneleri avlanmak için denize açılamadı. Balık halinde tezgahlar boşaldı, az miktarda bulunan balıklarsa el yakıyor.

        Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali'nde iki gündür etkisini sürdüren fırtına sebebiyle balıkçıların denize açılamaması tezgahları boşaltırken, balık fiyatları tavan yaptı. Hal esnaflarından Cem Tecimen, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Havaların soğuması balıkçıların işine geliyor, ama fırtına yüzünden balıkçılık biraz zayıfladı. Suların soğuması sebebiyle Gürcistan'a kaçan hamsi tekrar Marmara'ya döndü. Karadeniz hamsisi az da olsa tezgahlara düştü. Havalar bugün sakinledi. Fırtına olmazsa, soğuklar bizim camiaya fayda sağlar. Tekrar Kuzey'e kaçan balıklar Ege, Marmara Denizi'ne doğru akmaya devam edecek. Ama fırtına müsaade ederse tabii. Çünkü fırtınada teknelerimiz avlanamıyor. Bugün az miktarda hamsi, çinekop, istavrit geldi. İnşallah hava soğuk seyreder, ama fırtına olmaz. Hamsi az geldi. Kilosunu 20 TL'den satıyoruz. İstavridin fiyatı 15 TL. Çinekop fırtınadan önce 20 liraydı, bugün 35 TL'ye yükseldi. Meraklısına kırlangıcımız, kalamarımız var. Onun haricinde havuz balıkları olarak tabir ettiğimiz somon, levrek gibi balıklarımız var. Bu aralar Karadeniz'den bol miktarda mezgit geliyor. Fiyatlar fırtına yüzünden arttı. Ama fırtına sonrası hamsinin 10 TL'ye kadar düşmesini bekliyoruz" dedi.

        (İA-MŞ)

        15.01.2018 12:03:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa