Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MMO Samsun Şube 14. Dönem Genel Kurulu ve Seçimleri yapıldı

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube 14. Dönem Genel Kurul ve Seçimleri 13-14 Ocak tarihlerinde Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Hizmet Binasında gerçekleştirildi.

        13 Ocak Cumartesi günü gerçekleşen Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube 14. Dönem Olağan Genel Kurulu'nun açılışında Divan Kuruluna Başkan Bayram Karasu, Başkan Yardımcısı Ziya Kalafat, Yazman Kadir Serkan Atılgan ve Yazman Tunç Türkoğlu oy birliği ile seçildi.

        Genel kurulda açılış konuşması yapan 13. Dönem MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, "Farkındalık oluşturan 3 konuya dikkat çekmek istiyorum. Bunlardan birincisi kalıpçılık konusunda (KATEM) ortak çalışmalar yürüttük. Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu bünyesinde kalıpçılık atölyesi açılması konusunda şubemiz çaba sarf etti ve 60 işsiz gence iş imkânı sağlandı. İkincisi öğrenci üyelere yönelik staj, teknik gezi, eğitim, bilgisayar destekli çizim programları eğitimleri konusunda faaliyetlerde bulunduk. Bölüme hoş geldin kokteyli, deneyimler toplantısı etkinliklerini bu dönemde yoğun olarak gerçekleştirdik. Üçüncüsü kent içi güvenli ulaşım konusunda ilköğretim öğrencilerine yönelik Samsun Valiliği öncülüğünde sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdik. 72 ilköğretim okulunda toplam 18 bin öğrenciye okullarda eğitim verdik, kenti içi güvenli ulaşım ve toplu taşıma konusunda bilinçlendirme eğitimleri yaptık. Öğrencilerin anlayabileceği bir şekilde karikatürize edilmiş olarak hazırlanan broşürlerle eğitimleri destekledik" dedi.

        Gürkan konuşmasında, 2005 yılından beri gerçekleştirdikleri Tıbbi Cihazlar İmalat Sanayi Kongresi'nin, bu dönemde gerçekleştirilemediğini ancak daha önceki yıllarda yapılan kongrelerdeki sonuç bildirgelerinin adım adım hayata geçirildiğini vurguladı. Gürkan şunları söyledi: "Odamızın da kurucu üyelerinden olduğu Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği (MEDİKÜM) kuruldu. Bafra ilçemizde Medikal Organize Sanayi kurulumunda yine odamızın destekleri oldu. Tekkeköy ilçemizde Tıbbi Cihaz Meslek Lisesi açıldı ve ilk öğrencilerini aldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, MEDİKÜM, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Samsun Teknopark A.Ş., Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası kuruluşlarının hissedar olduğu MEDİCLUST kurumunun kuruluşunda odamız, mevzuatı gereği hissedar olamamakla birlikte önemli rol oynadı."

        Genel kurul gündemi gereği MMO Samsun Şubenin 2016-2017 Çalışma Programı MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Nail Yolaydın tarafından genel kurula sunuldu.

        2018-2019 Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu ve Genel Merkez Delegeliğine aday olan üyelerin seçimi MMO Samsun Şube Hizmet Binasında yapıldı. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Kadir Gürkan, Özkan Er, Nail Yolaydın, Bekir Akarsu, Ayşe Ünsal Kıran, Mehmet Aytaç Taygal ve Mehmet Saraçoğlu asıl yönetim kurulu üyeliğine, Ömer Yardımcı, Umut Gökmen Akkuş, Özgün Meral, Buse Zaralıoğlu, Erdi Yıldırım, Ali Dinler Ve Nuri Özdoğan yedek yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

        (SAM-SLH-Y)

        15.01.2018 10:32:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa