Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Müftü Baldemir; "Üniversite Cami, Ramazan'a yetiştirilecek"

        (Fotoğraflı)

        Bayram Keleş

        UŞAK (İHA) - Uşak Müftüsü Eyüp Baldemir yapımından beri büyük badireler atlatan ve yıllardır bir türlü bitirilemeyen Üniversite Cami'nin Ramazan ayına yetiştirileceğini söyledi. "Baldemir Üniversite Cami Uşak'ın dışa açılan yüzü olacak "dedi.

        Uşak Müftülüğü'nün 2018 yılı itibariyle üniversite camine yoğunlaştığını belirten Baldemir Uşak merkezde yapılan 10 caminin bitme noktasına geldiği bilisini verdi. Geçen hafta Takva Cami'ni ibadete açtıkların vurgulayan Baldemir Üniversite Cami ile beraber tadilatta olanlar hariç 2018 yılı ve 2019 yılı başında 10 adet camiyi ibadete açmayı planladıklarına değindi. Baldemir; " Uşak merkezde yer alan bu camilerin inşaatlarına hızla devam ediliyor. Bunların en eski olanı yani en erken başlanmış olanı Üniversite Cami, o yılan hikayesine dönmüş. Gerek üniversite idaresini gerek Uşak Müftülüğünü gerekse diyanet işleri başkanlığını bu sıkıyor, 7-8 yıldan beri caminin bitirilememesi bizi sıkıyor. Biz bu sene Üniversite Cami'ni bitirmeyi öngörüyoruz. Şartlar ne olursa olsun mutlaka ama mutlaka bitsin düşüncesindeyiz. Yetkili firmayla da yeni bir mutabakat sağladık. İnşallah çevre düzenlemesini üniversite yapar beklentisi içerisindeyiz, kendilerine de bu durumu ilettik. Cami'nin altını ve üstünü ibadete inşallah Ramazan ayında açmış olacağız. Hedefimiz o. Ne olacak bu arada? Belki borçlanacağız ama bizim halkımız bizi mağdur etmeyecektir. Ben Uşak halkını tanıyorum, Uşak halkı bu konuda fedakar." dedi.

        Üniversite Cami için " Cami Uşak'ın dışa açılan yüzü olacak. Yeri de güzel, yapılışı da güzel kullanılan malzeme de gayet güzel. Hoş bir cami olacak, yapımı biraz uzun sürdü halk biraz sıkıldı ama inşallah bu Ramazan itibariyle bitmiş olacak." diyen Baldemir; " Diyanet İşleri Başkanlığı bütün imkanları zorlayarak ödenek sağlamayı çalışıyor. 2017 yılının Mayıs ayında bize 1 milyon lira verdiler bundan sonrasını idare edin demelerine rağmen Aralık ayının 20'sinden sonra yine bir 500 bin lira daha takviye yapıldı. Yani Diyanet İşleri Başkanlığı bu işi önemsiyor. Biz de burada hem müftülük olarak halkımıza karşı sıkılıyoruz, halkımız ne pahasına olursa olsun bitsin diyor, biz de inşallah bu sene bitireceğiz, 2018'de bu sıkıntı bitmiş olacak inşallah." şeklinde konuştu.

        Gelinen noktada Uşak halkından destek istemediklerini söyleyen Baldemir konuşmasını şu ifadelerle bitirdi; " Duyduğum o ki Uşak halkı bu camiye canı gönülden destek vermiş, ciddi manada destekler vermiş, yine de biz sizden destek bekliyoruz desek Uşak halkı bizi yalnız bırakmayacaktır, kanaatimiz bu yönde. Zaten baş edemezsek halkımıza müracaat edeceğiz, bunu da buradan söylemiş olalım."

        DİYANET 7 YILDA 9 MİLYON GÖNDERDİ

        Uşak Üniveriste Cami yaklaşık 8 yıldır devam ediyor. Cami bu esnada bir çok badireler atlattı. İki sefer iskele çöken camide can kaybı olmaması tek teselli kaynağıydı. Ayrıca Uşak Üniversitesi cami yaptırma derneği FETÖ bağlantısı sebebiyle KHK ile kapatıldı ardından başka bir KHK ile geri açıldı.

        Diyanet İşleri Başkanlığı Üniversite Cami'nde kullanılmak üzere, 2011 yılında 750 bin TL, 2012 yılında 1 milyon 200 bin TL, 2013 yılında 1 milyon 150 bin TL, 2014 yılında 1 milyon 400 bin TL, 2015 yılında 3 milyon TL, 2016 yılında 300 bin TL, 2017 yılında 1 milyon 500 bin TL olmak üzere toplam 9 milyon 300 bin TL para gönderdi. Paralar Cami yaptırma derneğinin inisiyatifinde kullanıldı.

        (BK-MB-Y)

        14.01.2018 19:58:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Uşak İlçeleri
        Tüm Uşak Haberleri
         Uşak

        Uşak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa