Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çınar'da kız çocukları için seferberlik

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde kız çocukların okula kazandırılması için seferberlik başlatıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kalkınma Bakanlığının desteğiyle yürüttüğü proje sayesinde, kırtasiye, giyim ve eğitime yönelik tüm ihtiyaçları karşılanan öğrencilerin okula devamını sağlıyor.

        Çınar Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü Kalkınma Bakanlığının desteklediği, "Kızlar Sodesle Engelleri Aşarak okullaşıyor" projesi kapsamında kırsal bölgelerde kız çocukları başta olmak üzere devamsız tüm öğrencilere fırsat ve imkan eşitliği sunularak okula kazandırma seferberliği başlatıldı. Projenin yürütücülüğünü üstlenen Çınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aziz İde, kurduğu ikna ekibi ile birlikte kırsal bölgelerde evleri dolaşarak çeşitli nedenlerle okula devam etmeyen tüm öğrencileri, hayallerini süsleyen okullarına kavuşturuyor. Çocuklarını okula göndermeyen ailelerle birebir görüşme imkanı bulan İde ve ekibi, ikna çalışmaları neticesinde özellikle kız çocuklarının eğitime katılmasını sağlamak amacıyla ziyaret faaliyetlerini yürütüyor. Okula devamı sağlanan tüm öğrencilerin kırtasiye, giyim ve eğitime yönelik tüm ihtiyaçları SODES projesi kapsamında karşılanıyor.

        21 bin 876 öğrenicinin eğitim gördüğü ilçede 14 bin 982 öğrenci kırsalda bulunan okullara devam ediyor. Kırsal kesimin çok yoğun olması nedeniyle özellikle mevsimlik tarım işçiliğinden kaynaklı devamsızlıklar yaşandığından okula devam edemeyen öğrencilere projenin tüm imkanları sunuluyor. Bu sayede bir ay kısa bir süreçte 32'ye yakın öğrencinin okula devamı sağlandı.

        Projenin imkanları kullanmanın yanında en büyük desteği İlçe Kaymamı Selami Kaya'dan gördüğünü belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aziz İde, "İlçe Kaymakamı Selami Kaya'nın müdürlüğümüzden desteklerini esirgemediğini, söz konusu eğitim olunca kaymakamlığın tüm imkanlarını seferber etti. Köy ziyaretlerine bizzat ilçe kaymakamı da katılarak çalışmaları yerinde görüyor ve takip ettiğini belirtti. Bunun yanında başarıya giden yolun eğitimin tüm bileşenlerinin oluşturduğu unsurların kendilerine düşen görevleri yerine getirmekten geçiyor. Bu anlamda okul idareci ve öğretmenleri okulda kurdukları ikna ekipleriyle sürekli çalışmalara katılıyor" dedi.

        (İHA-MP-Y)

        14.01.2018 15:36:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa