Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Lapseki'de esnaflar sandık başında

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Uçmaz

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar genel kurulu yapıldı.

        Divan Başkanlığını Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mustafa Vurucu'nun yaptığı, katip üyeler Hasan Fehmi Arıkan, İbrahim Ergin, Ali Kartal ve Ali Cankara yaptı. Lapseki Belediyesine ait sahil sosyal tesislerinde yapılan genel kurulda Cengiz Halil Teoman, 4'üncü kez seçilerek güven tazeledi.

        Saygı Duruşu ve İtiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Başkan Cengiz Halil Teoman, "2014-2015-2016 ve 2017 yıllarında siz üyelerimiz tarafından bizlere vermiş olduğunuz yetkiyle, görevimize layık olmaya çalıştık. Esnaflıkla ilgili kanunlar ve konfederasyonumuzdan genelgeler doğrultusunda her türlü iş ve işlemlerimizi günü gününe yapmaya çalıştık.Yönetim kurulumuz 2014 yılında görev aldıktan sonra 56 defa yönetim kurulu toplantısı yapmış, yapılan toplantılarda 313 üye girişi,237 üye çıkışı gerçekleştirilmiştir. Çıraklık ve mesleki eğitim kanunu'na tabi olmayan meslek dallarında Lapseki Esnaf ve Sanatkarlar Odamızca, yapılması gereken mesleki sınavlar zamanında yapılmış ve yapılan sınavlarda hak kazananlara kalfalık, ustalık ve esnaflık belgeleri yönetim kurulu kararı alınarak verilmiştir. Genel kurulumuza gelen siz üyelerimiz ve misafirlerimize katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

        Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mustafa Vurucu ise, "Hükümetimize, Devletimize çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyet tarihinde ilk kez esnaflarımıza faizsiz kredi verdiler. Bu ilk kez oldu ve esnaflarımıza desteği devam ediyor " dedi.

        Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, "Biz esnaf temsilcileri oda başkanlarına değer veriyoruz. Her ay birlikte toplantı yaparak sorunları birlikte çözmeye çalışıyoruz. Lapseki artık dünkü Lapseki değil. Yarın da bu günkü Lapseki olmayacak. Esnafımızın özellikle bunun farkında olmasını istiyorum. İlçemize 1915 Çanakkale köprüsünün temelinin atılmasıyla birlikte bölgemiz, ilçemiz çok hızlı bir değişime geçti bu değişimden esnafımız, halkımız bir şekilde yararlanacak. Köprü inşaatı kısa bir zaman içerisinde başlayacak. Burada çalışacak mühendisler ilçemizde kalacak bu da esnafımıza vatandaşımıza katkı sağlamış olacaklar. Ben bu güne kadar görev yapan yönetim kurulu ve yeni seçilecek arkadaşlara başarılar diliyorum "dedi.

        Lapseki Esnaf ve Sanatkarlar odasında 608 kayıtlı üyeden 300 civarı üyenin oy kullandığı seçimde Güven tazeleyerek 4. kez seçilen Cengiz Halil Teoman'ın listesi şu isimlerden oluştu. Başkan Cengiz Halil Teoman, Murat Akçaalan, Hasan Vurucu, Cihat Yolaçıcı, Kadir Gül, Metin Demirci, Murat Demirdöğen. Denetim Kurulu Orhan Aktuğ, İbrahim Kıroğlu, Aysel Liman Çetin.

        Lapseki belediyesine ait sahil sosyal tesislerinde yapılan genel kuruluna Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Çardak Belediey Başkanı Basri Ulaş, AK Parti İlçe Başkanı Halil Özer ve yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Doğan, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mustafa Vurucu, İl Genel Meclis Üyeleri Tayfun Sevim, Hasan Engin, Ziraat Odası Başkanı İsmail Sevim, Muhatlar Derneği Başkanı Seyfettin Turan, Şoförler Odası Başkanı İbrahim Ergin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        14.01.2018 14:50:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çanakkale İlçeleri
        Tüm Çanakkale Haberleri
         Çanakkale

        Çanakkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa