Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Altay, geleceğin mühendislerine deneyimlerini aktardı

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi 1. sınıf öğrencileriyle bir araya gelerek, tecrübe paylaşımda bulundu.

        Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleşen programda konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu başkenti olan Konya'nın aynı zamanda tarih, kültür ve ilim şehri olduğunu söyledi. Başkan Altay, "Konya 200 yıl Selçuklulara başkentlik yapmış bir şehir. Sultan Alparslan'ın Malazgirt'le başlayan sürecinde 1096'dan 1308'e kadar başkentlik yapmış bir şehirde yaşıyorsunuz. Bu şehirde de Selçukluların çok önemli izleri var. En önemlisi Hz. Mevlana burada bulunuyor. Yine Sadrettin Konevi ve Şems-i Tebrizi de burada ayak izi olan önemli insanlar. Bununla birlikte Alaeddin Tepesi ve oradaki camiyle birlikte Karatay Medresesi ve İnce Minareli Medrese de Selçukluların en önemli eserlerinden bazıları. Marmara Bölgesini dışında Anadolu'da bulunan camilerin,medreselerin,hanların ve birçok tarihi eserin çoğu Selçuklu döneminde yapılmış eserler. Böyle kıymetli bir geçmişin torunlarısınız" dedi.

        "Geleceğe iyi hazırlanın"

        Gençlere geleceğe donanımlı olarak hazırlanmaları tavsiyesinde bulunan Başkan Altay, "Dünyanın neresinde bir mazlum varsa sizden bir şey bekliyor. Bu imkanlar, bu hak, bu şans elinize gelmişken bunu mutlaka değerlendirmemiz gerekiyor. Sadece mesleki olarak kendinizi geliştirmeniz bunun için yetmez. Onun için dünya ile ilgili okumalar yapmak, dünyayı şöyle bir görmek ve geleceğin Türkiye'sine de hazır olmak gerekiyor. Çok zor zamanlardan geçiyoruz ve her olay bir öncekini adeta küçültüyor. Her yaşadığımız bir önceki yaşadığımızdan çok daha ağır ve bu imtihan daha da ağırlaşacak gibi gözüküyor. Sizin önünüzde çok uzun bir zaman var. Birbirimize sarılmayı, birbirimizle konuşmayı, medeni bir şekilde tartışmayı ve birbirimizin farklılıklarını da öne çıkarmamayı mutlaka öğrenmemiz gerekiyor.Suriye'de yaşananları görüyorsunuz Irak'ta son dönemde yaşananları görüyorsunuz. İşte Kudüs meselesi, Katar meselesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen, Suudi Arabistan hepsini harmanlayın bu bir yere doğru gidiyor. Hazırlıklı olmamız gerekiyor onun için kendinizi sadece mesleki olarak geliştirmekle yetinmeyin insani olarak,sosyal olarak her türlü konuda iyi yetişmiş bir nesle ihtiyacımız var" diye konuştu.

        Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca da yaptığı konuşmada, "İnşaat mühendisliği öğrencisi olarak içerisinde bulunduğumuz bu muhteşem mimari eserin her yönüyle sizler tarafınızdan bir ilgi odağı olacağına inancım tam. Böyle bir binayı inceleme ve buradan çok şey öğrenme imkanına da sahip olacaksınız ve ileriki meslek hayatınıza olumlu olarak yansıyacaktır" diye konuştu.

        Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, programın ardından öğrencilere Selçuklu Kongre Merkezi'ni gezdirdi. Programa, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Kamanlı, Basın İlan Kurumu Konya Şube Müdürü Özden Konur ve mühendislik fakültesi öğrencileri katıldı.

        (AH-Y)

        14.01.2018 13:40:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa