Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mutki'de '15 Temmuz' parkı tamamlandı

        (Fotoğraflı)

        Vahit Olcay

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Mutki ilçesinde yaptırılan parka "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı" adı verildi.

        Mutki Belediyesi tarafından Pınarbaşı Mahallesi'ndeki boş alana inşa edilen parkın yapımı tamamlanarak, "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı" adı verildi. 600 metrekare alan üzerine yapılan park, yüzde 50 oranında yeşil alana sahip. Işıklı fıskiye ve modern aydınlatmalarıyla dikkat çeken parkın Mutki'nin sosyokültürel yaşantısında önemli katkıda bulunması bekleniyor.

        Mutki'nin yeşil alanlara sahip olduğunu belirten Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kılıç, merkezde yeterli sayıda parkın olmadığını söyledi. Kılıç, "Göreve geldiğimiz günden beri Mutki'nin kimliğine katkı yapacağını düşündüğümüz yatırımlar yapmaya çalışıyoruz. Atıl durumda olan araziyi değerlendirerek Mutki'ye bir park kazandırmış olduk. Park, sadece yetişkinlerin değil, sonradan yapılacak düzenlemelerle çocukların da faydalanabileceği bir alana dönüşebilir. Parka 15 Demokrasi Temmuz Şehitleri Parkı adını vererek, gençlerimizin o karanlık gecede yaşanan hain darbe girişimini unutmamasını sağlamış olacağız" diye konuştu.

        Öte yandan, yapımı tamamlanan parkın açılışının önümüzdeki günlerde yapılacağı öğrenildi.

        (VO-MSA-Y)

        14.01.2018 12:55:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bitlis İlçeleri
        Tüm Bitlis Haberleri
         Bitlis

        Bitlis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa