Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Onlarca proje ile yılın idarecisi seçildi

        - Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan:

        - "1,5 yıldır gecemizi gündüzümüze kattık"

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Türk İdareciler Derneğince, hayata geçirdiği onlarca proje sayesinde, yoğun terör olaylarının yaşandığı Diyarbakır'ın Sur ilçesini adeta küllerinden doğurduğu gerekçesiyle yılın 5 kaymakamı arasına seçilen Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan, 1,5 yıldır gecelerini gündüzlerine katıp çalıştıklarını belirterek, görevlerini aşkla yaptıklarını ifade etti.

        İçişleri Bakanlığı ve Mülki İdare Amirliği mesleğinin duayen kuruluşu olarak kabul edilen ve 1963 yılında kurulan Türk İdareciler Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve her yıl 10 Ocak İdareciler Günü vesilesiyle verilen ödüller sahiplerini buldu. Diyarbakır Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan, yılın kaymakamı seçilerek üstün hizmet ödülüne layık görüldü. Özkan, ödülünü, Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı. Aynı gün akşam saatlerinde ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katılımıyla Ankara Vilayetler Evi'nde tören düzenlendi.

        Törende yapılan çalışmalar hakkında hazırlanan tanıtım filmi gösterildi. Özkan'ın başarı göstermesinde ve yılın idarecisi seçilmesinde özellikle, "Gazi ve Melik Ahmet Caddesi Prestij Cadde", "Hz. Süleyman Çevre Düzenlemesi", "Dicle Vadisi 1. Etap", "Ayağınız Taşa Değmesin", "Çocuklar Çamurda Değil Parkta Oynasın", "Tarih Ayağa Kalkıyor", "Eğitime Sınırsız Destek", "Hayata Kur'an ile Başlayıp İman ile Devam Ediyorum", "7'den 70'e Spor", "5 Bin Öğrenci 5 Bin Sporcu", "Şampiyonlar Yetiştiriyoruz", "5 Yılda 5 Milyon Turist", "Geleceğe Umutlu Adımlar", "Sur Kadınlarına Meslek Edindirme", "Sur Kadın Eğitim Merkezi", "Spor ve Sanatla Hayata Katıl", "Sur Gençlik Sanat Merkezi" ile "Ergenler ve Gençlerde İntiharı Önleme" projelerinin etkili olduğu belirtildi.

        Törende Özkan'ın yılın kaymakamı seçilmesine ilişkin yapılan açıklamada ise, "Kaymakam Bilal Özkan, PKK Terör Örgütü tarafından hendek terörüne maruz bırakılarak talan edilen ve Kasım 2015- Mart 2016 arasında 66 şehit verilerek neticelendirilen iç güvenlik operasyonları neticesinde 6 mahallenin tamamen boşaldığı, 3 bin 700 aile ve 17 bin 500 insanın evsiz kaldığı, mabetlerin, ev ve iş yerlerinin hunharca talan edilerek yıkıldığı harabe haline gelen şehri gerek kentsel gerek kırsal alanda imar etti. Tarihi eserlerin restoresini sağladı, toplumun tüm kesimlerini kucaklayıcı projeleri hayata geçirdi, devlet vatandaş kaynaşmasını sağlayarak sosyal ve ekonomik hayatı yeniden canlı hale getirdi ve bozulan huzur ve güven ortamını yeniden tesis etme yönündeki olumlu faaliyetlerde bulundu. Merkezi idareyle yerel idarenin koordinasyonunu sağlayarak merkezi idarenin yatırım ve hizmetlerinin süratli ve etkin şekilde gerçekleşmesini sağlayıcı mekanizmaları üst düzeyde uyguladı. Güvenlik ve asayişin sağlanmasında etkili çalışmalar yürütmesi ve nihayetinde yaşam sevincini ve geleceğe dair umutlarını kaybetmiş Sur ilçesi halkında yeniden yaşama sevinci ve ilçede yaşama isteğini oluşturması ve terörün izlerin silinmesi yönündeki gayret ve çalışmalarından dolayı bu ödüle layık görülmüştür" denildi.

        Kaymakam Özkan ise, yılın kaymakamı olmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "1,5 yıldır gecemizi gündüzümüze kattık, ekip çalışmasını önemsedik, görevimize aşkla sarıldık, toplumun bütün kesimini kucaklayan projeleri uygulama yönünde gayret gösterdik, kimsenin yaşam tarzına karışmadan halkımızın tümünü kucakladık. Birlikte yönetmeyi esas aldık. İtiraz ve eleştirileri sonuna kadar dinledik, dedikodulara ise kulak tıkayıp işimize baktık. Halkımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve diğer tüm paydaşlarımızla kenetlenerek, kaynakların kıtlığına takılmadan güzel işler ürettik ve Allah'a şükür bereketli bir çalışma dönemi geçirdik. Artan şevk ve çalışma hızıyla projelerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Türkiyemizin yükselen değerleri arasında yer almak gerçekten gurur verici" dedi.

        (İHA-MP-Y)

        14.01.2018 11:38:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa