Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Turhal'da hayvan ambulansı hizmete giriyor

        (Fotoğraflı)

        Nurhan İçmez

        TOKAT (İHA) - Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, "Nasıl bir insanımız hastalandığında, yaralandığında, olası kaza durumunda ambulans gidiyorsa, bundan sonra hayvanlar için de aynı imkanları sağlayacağız" dedi.

        Tokat'ın Turhal ilçesinde belediye tarafından yaptırılan hayvan barınağında incelemelerde bulunan Başkan Bekler, barınak yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Başkan Bekler, barınağın hayvan rehabilitasyon ve yaşam merkezi olarak kullanılacağını ifade ederek, "Çevre düzenlemesiyle, ağaçlandırmasıyla, yeşillendirilmesiyle, açık ve kapalı barınaklarıyla, yağmurluk ve padoklarıyla, hayvan kulübeleriyle, karantina alanıyla, ameliyathanesi ve yoğun bakım odasıyla bütün standartlara uygun şekilde hazırlanarak barınağı hizmete açtık" dedi.

        Sokak hayvanlarının aç kalmamaları için her ihtimali düşündüklerini ifade eden Başkan Bekler; "Sokakta olan hayvanlarımızın soğuk kış günlerinin hissedildiği şu günlerde, aç kalmamaları için hayvan beslenme ünitelerini ilçemizin belli başlı köşelerine yerleştirdik. Biz gıdalarını eksik bırakmamaya çalışıyoruz. Duyarlı vatandaşlarımız da bu ünitelere mamalar bırakarak hayvanlarımıza destek olabilirler" diye konuştu.

        "Hayvan Ambulansı hizmete giriyor"

        Turhal'ın merhamet diyarı olduğunu ifade eden Başkan Bekler, çok yakında hayvan ambulanslarının hizmete gireceği müjdesini verdi. Bekler, "Nasıl bir insanımız hastalandığında, yaralandığında, olası kaza durumunda ambulans gidiyorsa, bundan sonra hayvanlar için de aynı imkanları sağlayacağız. Vatandaşlarımız 275 10 31 nolu santral numaramızı arayarak, hayvan ambulansına ulaşabilir" ifadelerini kullandı.

        (Nİ-GF-Y)

        14.01.2018 10:33:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tokat İlçeleri
        Tüm Tokat Haberleri
         Tokat

        Tokat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa