Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'Hayata Smaç' projesi 375 öğrenciyi ilk kez sporla tanıştırdı

        (Fotoğraflı)

        Ali Soydemir

        AYDIN (İHA) - Aydın'ın Buharkent ilçesinde hayata geçirilen 'Hayata Smaç' projesi dördüncü yılında yeni gençlere ulaşarak büyüyor. Proje kapsamında bu güne 375 öğrenci ilk kez sporla tanıştırıldı.

        Buharkent Kaymakamlığı, Buharkent Belediyesi ve Zorlu Grubu işbirliğiyle dezavantajlı çocuk ve gençlerin farklı kültürel, sosyal ve sportif aktivitelerle topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılabilmeleri için dört yıl önce başlatılan "Buharkent Gençleriyle Hayata Smaç" projesi, 2018 yılında 120 öğrenciye daha ulaşarak büyümeye devam ediyor. Buharkent Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen projenin yeni dönem açılışına Buharkent Kaymakamı Cafer Kaymakçı, Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, ilçe protokol üyeleri ve Zorlu Enerji Kızıldere Jeotermal Santrali İşletme Müdürü Ali Er'in katılımıyla gerçekleşti. Projeye dahil olan çocuk ve gençlerin yeni forma ve spor malzemelerine kavuştuğu törende çocuklar kadar veliler de büyük coşku yaşadı.

        Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, ekonominin kalkınması için sosyal sorumluluk projelerinin de yapılması gerektiğini, belediye olarak da tüm sosyal sorumluluk projelerine destek verdiklerini ifade ederek, "2014-2015 öğretim yılında 50 erkek öğrenciyle başlayan projemiz, 2015-2016 öğretim yılında kız öğrencilerimiz ve köylerde yaşayan öğrencilerimizin de katılımıyla 109 öğrenciye ulaşmıştır. Projemiz, 2016-2017 öğretim yılı seçmeleri sonucunda katılan öğrencilerle birlikte 255 öğrenciye ulaşmış ve 2018 yılında da 120 öğrenciye daha ulaşarak toplamda 375 öğrenciyi sporla tanıştırmıştır. Uzman çalıştırıcılarımız eşliğinde, basketbol antrenmanları, maçlar, kültürel geziler ve daha birçok etkinlik yapılmaktadır. Öğrencilerimize her yıl, antrenman ve maçlarda kullanabilmeleri için hazırlanan eşofman, spor ayakkabı, forma ve spor çanta hediye edilmektedir. Bu proje iki önceki kaymakamımız sayın Cemil Öztürk'ün projesiydi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızı sporla topluma kazandırmayı hedefleyen projemize destek veren tüm paydaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

        Malzeme dağıtım töreninde konuşan Buharkent Kaymakamı Cafer Kaymakçı'da, asıl amaçlarının gençlere sahip çıkmak olduğunu ifade ederek, "Birleşmiş Milletlerden de ödül kazanan projemizin devamlılığını sağlamak istiyoruz. 2015 yılı ekim ayında 50 öğrenciyle başlayan proje, dördüncü yılında 375 öğrenciye ulaştı. Buharkent İlçesindeki çocuk ve gençlerin zararlı ortam ve alışkanlıklardan uzak kalarak, spor ve kültürel etkinliklerle özgüven kazanmalarına ve sağlıklı bir şekilde toplumsal hayatta yer edinmelerine katkı sağlamayı amaçlayan projeye katılan öğrencilere önceki yıllarda olduğu gibi eşofman, forma, ayakkabı ve çanta gibi spor malzemeleri dağıtıldı. Emeği geçen ve destek veren başta proje mimarımız eski Kaymakamlarımızdan Cemil Öztürk'e şükranlarımızı sunuyorum" diye konuştu.

        Projenin JCI Culture Genç Liderler ve Girişimciler Derneği'nin düzenlediği 2016 Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Yarışmasında Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma hedeflerinden 'Sağlıklı Bireyler' ve 'Eşitsizliklerin Azaltılması' ilkelerini karşılaması dolayısıyla 2016 Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü aldığı öğrenildi.

        (AS-MB-S)

        13.01.2018 16:30:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa