Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van Büyükşehir Belediyesinden yol açılışı

        (Fotoğraflı)

        VAN (İHA) - Van Büyükşehir Belediyesi, Çatak'ın zorlu coğrafyasına rağmen yapımını tamamladığı 26 kilometrelik Bilgi Mahallesi grup yolunu ulaşıma açtı.

        Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Van Büyükşehir Belediyesine yapılan atamanın ardından Yol Yapım ve Onarım Daire Başkanlığı tarafından merkez ve ilçelerde 962 kilometre yol yapılarak bir ilk gerçekleşti. Yapılan çalışmalarla Van'ın her köşesine ulaşan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Çatak ilçesinde de yol yapım çalışmaları yaptı. Büyükşehir Belediyesi, ilçenin zorlu coğrafyasına rağmen dağları dereleri aşarak Bilgi Mahallesi'nin grup yolunu inşa etti. Çatak Deresi kanyonunda bulunan ve yıllardır yatırımdan mahrum kalan dar ve çukur yollarda seyahat eden Eliaçık, Alacayar ve Bilgi mahalleleri ile bu mahallelerin 9 mezrasında yaşayan vatandaşlar, yıllar sonra 26 kilometrelik yeni ve modern yollarına kavuştu.

        Yeni yollarında güvenle seyahat ettiklerini söyleyen Bilgi Mahallesi sakini Ömer Yavaş, "Eskiden yolumuz çok dardı çukur ve çamur içindeydi. Şimdi devletimiz bize çok güzel bir yol yaptı. Eskiden bir saate gittiğimiz yolu şimdi 20 dakikaya gidiyoruz. Allah devletimizden, milletimizden, hükümetimizden razı olsun" dedi.

        2017 yılı içinde Çatak ilçesine 22 milyon liralık yol yatırımı yaptıklarını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer ise, yıllardır hizmetlerden mahrum kalan ilçe halkının yaşadığı sevincin kendileri açısından önemli olduğunu kaydederek, amasız çalışacaklarını söyledi. Tamer, "Valimizin atanmasıyla birlikte Van'ın her noktasına hizmet veriyoruz. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin de destekleriyle 2017 yılında sadece Çatak ilçesine 22 milyonluk bir yatırım gerçekleştirdik. Bu kapsamda 26 kilometrelik Bilgi Mahallesi grup yolunu yarma, dolgu, sanat yapıları ve üst yapı çalışmalarını tamamlayarak, sıcak asfaltla buluşturduk. Çatak ilçesindeki yatırımlarımız devam etmekle birlikte 2018 yatırımlarımız da hız kesmeden devam edecek" dile konuştu.

        (MSA-Y)

        12.01.2018 16:02:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Van İlçeleri
        Tüm Van Haberleri
         Van

        Van

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa