Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği'nden Res-El Sen-i gecesi

        (Fotoğraflı)

        HATAY (İHA) - Hatay'ın Samandağ ilçesinde, Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği'nce "Res El Sen-i" gecesi düzenlendi.

        Hatay'da geleneksel hale gelen Ras El Sen-i gecesinde müzisyen Ali Berrak'ın, hareketli şarkıları geceye renk katarken davetliler gecenin geç saatlerine kadar dans edip, halaylar çekti.

        Gecede Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Akan Sönmez, "Kültürümüzün en önemli günlerinden biri olan Ras El Seni kadim bir geçmişe sahip ve her yıl kutlanan bir gündür. Bugün çocukların günüdür. Sevginin paylaşımın hakim olduğu yitirdiğimiz sevdiklerimizin yad edildiği mekanlarının ziyaret edildiği kavgalıların barıştığı, barışın günüdür. Umudun günüdür. Bugün gelecekten beklentilerin haykırıldığı gündür. Biz umut ediyoruz ki yeni yıl barış getirsin" dedi.

        Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de Samandağ'da farklı renklerin yüzyıllardır bir arada kardeşçe yaşadığını ifade ederek, "İlçemizde Arapça tiyatrolar, etkinlikler gerçekleştirerek kültürümüze sahip çıktık. Bugünde yeni projelerimizle çalışmalarımız sürdürüyoruz. Bu kapsamda Samandağ Hizmet Vakfı bünyesinde yapımı süren dil okulu yakında faaliyete girecek. Biz bu toplumun kendi kültürüne sahip çıkması adına üstümüze düşeni fazlasıyla yapmak, onda ısrar eden, o duruşa saygı duyan, o duruşu sergileyen insanlarla bir arada olmak için çok emek verdik. Bundan sonrada bu hedefler doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Geleceğe bir iz bırakmak önemlidir" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından geceye katılanlar şarkılar söyleyip, halaylar çekti.

        (ELF-Y)

        12.01.2018 14:04:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa