Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Giresun Orman Bölge Müdürlüğü 'Hizmet İçi Eğitim' semineri sona erdi

        (Fotoğraflı)

        Resul Yanbul

        GİRESUN (İHA) - Giresun Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Hizmet içi eğitim' seminerinin kapanış toplantısı yapıldı.

        Piraziz ilçesinde bir otelde gerçekleşen kapanış toplantısına Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya ve daire amirleri ile çalışanlar katıldı.

        Toplantıda konuşan Giresun Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, 2017 yılının çok başarılı geçtiğini 2018'inde daha başarılı geçeceğini söyledi.

        Seminerin ormancılık faaliyetleri açısından en uygum zaman olan Ocak ayında yapıldığını belirten Özkaya, " Giresun, Ordu ve Sivas ili İlçelerimizden oluşan bölge müdürlüğümüzde yoğun ormancılık faaliyetleri bulunmakta ve halkımızı doğrudan hem ekonomik hem de sosyal anlamda bilgilendiren faaliyetler bunlar. Yıl boyu bu çalışmaları sürdüren 14 şube müdürümüz, 10 orman işletme müdürümüz, fidanlık müdürümüz ve 70'e yakın şeflerimizle bizim için belki en uygun zaman olan Ocak ayında bu eğitimleri tamamlayıp, buradan çıktığımızda 2018 yılına hızlı bir giriş yapmak istiyoruz" dedi.

        "2017 yılında 3,5 milyon fidan toprakla buluştu"

        2017 yılında ki çalışmalardan bahseden Özkaya, "Arkadaşlarımızın gayretleri ile 5 bin hektar yeni orman tesisi yaptık ve yaklaşık 3,5 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 2017 yılında 700 bin metreküp dikili kabuklu gövde hacmi orman emvali damgaladık ve ürettik" diye konuştu.

        Çalışmalarından ötürü Orman Bölge Müdürü ve Orman çalışanlarına teşekkür eden Vali Harun Sarıfakıoğulları ise yaptığı konuşmada ormancılık faaliyetlerine vurgu yaptı.

        Vali Sarıfakıoğulları, "Yüzde 30'un üzerine ormanlık alana sahip olan ilimizi gerçekten sizin çalışmalarınız, göstereceğiniz gayretle, performanslarla inşallah hem orman köylülerinin elde ettiği gelir anlamında bir büyük adım daha atacak, hem de orman emvalinin değerlendirilmesi suretiyle dışa bağımlılığımız, ithalatın daralmasıyla dışarıya döviz vermemiş olacağız. Bölgemiz için önemli olan noktalardan bir tanesi, eğimli bir yapıya sahip olan ilimizin, bölgemizin erozyonla mücadelesine verdiğiniz katkısı gerçekten kayda değer" dedi.

        Konuşmalarının ardından başarılı olan Şebinkarahisar, Espiye ve Giresun Orman Müdürlüklerine flamaları verildi.

        (RY-EK-Y)

        12.01.2018 13:56:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa