Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Silvan'da 'Çocuk İhmali ve İstismarı' semineri düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        Murat Zengin

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından çocuk istismarlarının önüne geçmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Çocuk İstismarı ve İhmali" konulu seminer düzenlendi. Silvan Kültür Merkezinde düzenlenen seminere Silvan, Kulp ve Hazro'da görev yapan Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenleri ve Kurum personelleri katıldı.

        Silvan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mehmet Murat Bayancuk, "Bölgemizde son zamanlarda artan çocuk istismarları, çocukları psikolojik anlamda etkiliyor. Bu nedenle bizlere çok büyük görevler düşmektedir. Herkes üstüne düşen görevi layıkıyla yerine getirmesini istiyorum. Bizler rehber öğretmenler olarak, bire bir öğrenci ve çocuklarımızla yapacağımız görüşmelerde en ince ayrıntıları bile değerlendirmeli ve irdelemeliyiz. Çocuklarımızın üzerindeki baskı ve psikolojiyi vereceğimiz eğitimlerle tamamen atmalıyız. Çocuk istismarı ve ihmali üzerinde durulması gereken en önemli konu" dedi.

        Silvan, Kulp ve Hazro ilçelerinde rehber öğretmenlerinin katıldığı seminerde öğretmenler, aile baskısı ve sorun yaşayan öğrencilerin sınıf öğretmeni veya okul idaresinin tarafından rehber öğretmenlere yönlendirilmesini istedi.

        Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Süphan İşnel, ihmal ve istismarın özellikle de cinsel istismarın okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler tarafından bilinmesi ve yasal boyutunun farkında olunması gerektiği ifade etti.

        (MZ-MP-Y)

        12.01.2018 13:50:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa