Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Özdemir, "Projenizi hazırlayın başvurunuzu yapın"

        (Fotoğraflı)

        Muammer Yıldız

        YOZGAT (İHA) - Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde Tarım İl Müdürlüğü ve Yozgat Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) iş birliği ile gerçekleştirilen toplantıda desteklenen projeler ve bugüne kadar verilen hibeler anlatıldı.

        Akdağmadeni Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Tarım İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Yozgat İl Koordinatörü Selim Türker, Ak Parti İlçe Başkanı Öder Gürel, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Coşgun, Akdağmadeni İlçe Tarım Müdürü Faruk Anteplioğlu, Ziraat Odası Başkanı Eyyüp Elmalı, köy ve mahalle muhtarları, esnaf ve çok sayıda çiftçi katıldı.

        Toplantıda ilk olarak tarımsal desteklemeler ile ilgili bilgiler verildi. TKDK'nın Yozgat'ta yaptığı projeler ve verilen hibeler katılımcılara aktarıldı. Toplantıda konuşma yapan Tarım il Müdürü Ziyaattin Özdemir,"Ari işletmeye bizim geçmemiz lazım mesela normal hayvanlarınızı pazara götürdüğünüzde 6-7 bin liradan satıyorsunuz ama ari işletme değeri taşıyan bir hayvanınız olduğu zaman onu 14 bin liradan satıyorsunuz. Bakımları aynı, işçiliğiniz aynı sadece teknik olan farklılıklar var bu da sizin yapabileceğiniz şeyler. Ari işletmeye geçen arkadaşlar gayet kolay olduğunu bizlere söylüyorlar. Hayvan hastalıkları ile mücadelede Yozgat olarak Türkiye'de birinci olduk. Bakın biz Yozgat'ta bir ağ oluşturacağız. Bu Türkiye'de bir ilk olacak. Ari işletme ağı oluşturacağız ve Türkiye'yi bırakın diğer ülkelerden ari işletme dediğiniz zaman hemen Yozgat çıkacak. Yani benim en ücra köyümdeki ari işletmedeki hayvan gözükecektir ve o vatandaş hayvanını hak ettiği fiyata satacaktır" dedi.

        Özdemir açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

        "Pasaportu olmayan, il dışından gelen hayvanların eğer sevk raporu yoksa veteriner raporu yoksa sakın bu hayvanları almayın, bulunduğunuz bölgeye de sokmayın. Şu anda Sivas tarafında şap hastalığı var. Sevk belgesi olmayan hayvanları geri gönderiyoruz. 2018 yılında Akdağmadeni'nde en az 10 tane ari işletme olacak. Bu şekilde başlayıp yavaş yavaş büyüyeceğiz ve Yozgat'ta hayvancılığın en iyi yapıldığı yer Akdağmadeni'dir. 34 bin civarında büyükbaş var genel toplam 230 bindir onun için burası çok önemli. Mutlaka devletimizin Yozgat'ta tanımış bu desteklerden sizlerin de faydalanmasını istiyorum. Projenizi hazırlayın başvurunuzu yapın" diye konuştu.

        Toplantıda Konya Ovası Projesi (KOP) hayvancılık destekleme konusunda katılımcılara bir sunum yapıldı. Toplantı soru ve cevap kısmıyla sona erdi.

        (MY-BMG-UY-Y)

        12.01.2018 12:38:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa