Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Meral Şimşek, Mardin'de kitapseverlerle bir araya geldi

        (Fotoğraflı)

        Murat Zengin

        MARDİN (İHA) - Mardinli kitapseverler tarafından organize edilen söyleşi ve imza etkinliğine katılan Diyarbakırlı Yazar-Şair Meral Şimşek, kitapseverlerle buluştu.

        Söyleşi ve imza günü etkinliği kapsamında Mardin'e gelen Diyarbakırlı Yazar Meral Şimşek, okurlarıyla bir araya geldi. Bir kafede düzenlenen etkinlikte Şimşek, "Nar lekesi", "Mülteci Düşler", "Ateşe Bulut Yağdıran" ve "İncir Karası" adlı kitaplarını kitapseverler için imzaladı. Yaklaşık 4 saat boyunca okurlarıyla bir araya gelen Şimşek, Mardin'in tarihi ve kültürüyle bir dünya şehri olmakla birlikte aynı zamanda bir şiir kentti olduğunu belirterek, burada yaşayan farklı dinler, diller ve kültürlerin tarih boyunca barış ve kardeşlik içinde yaşadığını söyledi. Mardin'in medeniyetin beşiğini oluşturduğunu belirten Şimşek, "Ailemin baba tarafı Mazıdağı bölgesinden Diyarbakır'a göç etmiş bir aile. Çocukluk yıllarım Mazıdağı ilçesinde geçti. Zaman zaman Mardin'e gelip gidiyorum. İlk kez buradaki kitapseverlerle bir araya geldim. Mardin geçmişi ve tarihi itibariyle bir sanat, bir medeniyet, bir tarih kentidir. Böyle bir kentte olmaktan, doğup büyüdüğün topraklarda kitapseverlerle bir araya gelmekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

        (MZ-MP-Y)

        10.01.2018 12:34:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mardin İlçeleri
        Tüm Mardin Haberleri
         Mardin

        Mardin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa