Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Güldestan Balesi Gümüşhane'de sahneledi

        - Vali Okay Memiş:

        - "Sanatsal anlamda yapılan faaliyetler en az sağlık kadar, eğitim kadar, altyapı yatırımları kadar önemli"

        (Fotoğraflı)

        Recep Ergin

        GÜMÜŞHANE (İHA) - Geçtiğimiz 'Arda Boyları' adlı oyunla Gümüşhane'yi baleyle tanıştıran Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB) sanatçıları bu kez Türk dans repertuvarının özgün eserlerinin başında gelen 'Güldestan' adlı modern dans gösterisini vatandaşların beğenisine sundu.

        Mercan Dede'ye ait müziklerin kullanıldığı ve hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük ilgi gören Güldestan Balesi Gümüşhane Kültür Merkezinde sahnelendi. Eseri salonu tıklım tıklım dolduran Gümüşhaneliler büyük beğeniyle izledi.

        Beyhan Murphy'nin reji ve koreografisini, Mercan Dede'nin müziklerini, Işın Mumcu'nun dekor tasarımı, İsmail Dede'nin de kostüm tasarımını yaptığı 2 perdelik modern dans gösterisinde sosyo-kültürel anlamda geçmişle ilgili birçok konu ele alınırken, geleneksel sema töreninden esinlenen mistik bir bölüm de yer aldı ve gülün en kıymetli varlık olan insana yansıması da anlatıldı.

        Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği balenin ardından Gümüşhane Valisi Okay Memiş ve Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, gösteriyi gerçekleştiren oyunculara çiçek takdim etti.

        "Bu akşam adeta müziğe, dansa doyduk"

        Burada yaptığı konuşmada geçen yıl da 'Arda Boyları' oyunuyla Samsun Devlet Opera ve Balesini ağırladıklarını hatırlatan Vali Memiş, "Gümüşhane Valiliği olarak, Gümüşhaneliler olarak bu akşam adeta müziğe, dansa doyduk. Görsel anlamda çok güzel bir sanat eserini ilimizde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyoruz. Çok büyük bir emek var. Kareografileri onlarca defa tekrarla bu seviyeye geliniyor. Devlet Opera ve Balesi yeni Genel Müdürü Murat Karahan'a da teşekkür ediyorum" dedi.

        "Sanatsal anlamda yapılan faaliyetler en az sağlık kadar, eğitim kadar, altyapı yatırımları kadar önemli"

        Sanatsal etkinlikleri ve sanatçıları Gümüşhane'de daha çok görmek istediklerini dile getiren Vali Memiş, "Gümüşhane'de yaşayan insanlar sanatıyla, diğer kamu hizmetleriyle başka yerlerde yaşayan insanlara imrenmesin istiyoruz. Sanatsal anlamda yapılan faaliyetler en az sağlık kadar, eğitim kadar, altyapı yatırımları kadar önemli. Biz insan olarak sadece bedenden değil ruhla beraber bir bütünüz. Ruhsal anlamda bizim bu tür sanatsal faaliyetlere her anlamda ihtiyacımız var" diye konuştu.

        Belediye Başkanı Ercan Çimen de kendilerini büyüleyen sanatçılara teşekkür etti.

        (RE-ÖS-Y)

        09.01.2018 23:24:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gümüşhane İlçeleri
        Tüm Gümüşhane Haberleri
         Gümüşhane

        Gümüşhane

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa