Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vize Devlet Hastanesi 91 hastaya evde sağlık hizmeti veriyor

        (Fotoğraflı)

        KIRKLARELİ (İHA) - Kırklareli'nin Vize İlçe Devlet Hastanesi Evde Sağlık Birimi tarafından, 2017 yılı Mayıs ayından bu yana 91 hastaya toplam 600 defa ziyaret gerçekleştirerek, bakımlarını yaptığı bildirildi.

        Vize Devlet Hastanesi Evde Sağlık Birimi ekiplerinin, ilçe merkezi, kasaba ve bağlı köyler haricinde Demirköy ilçesinde evde sağlık birimi olmadığından dolayı Demirköy merkez bağlı kasaba ve köylerinin hizmetini de yaptığı belirtildi.

        Evde sağlık hizmetiyle ilgili yapılan açıklamada, "Evde bakım hizmeti ülkemizde gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Hedefimiz, memnuniyet odaklı hizmet sunmanın yanı sıra evde sağlık hizmeti almaya ihtiyaç duyan bireylere evinde aile ortamında, muayene, tetkik, tedavi, tıbbi bakım ve iyileştirme hizmetleri vermektir. Ayrıca; sağlık hizmeti alan hastalarımızın yakınlarına yapılan eğitim uygulamaları ile de hasta bakımı konusunda daha özgüvenli ve bilinçli katkılarını sağlamış olmaktayız. 1 pratisyen hekim, 2 hemşire, 1sağlık memuru ve 1 şoförden oluşan ekibimizle birlikte eve bağımlı ve bedensel engeli nedeniyle evde tıbbi desteğe ihtiyacı olan hastalarımıza mesleki uzmanlık, beceri ve etik değerlerle birleştirerek evde sağlık hizmeti veriyoruz. Hastanın tedavi sürecinde hastaneye nakli gerektiğinde buna hastanın evinde karar vererek, hastane ile ev arasındaki nakli gerçekleştiriyoruz. Böylece gereksiz hastane yatışlarının, acil servis başvurularının ve ambulans transferlerinin önüne geçilmekte, kişinin tıbbi durumunda bir zorunluluk yoksa evlerinde kalmalarına imkan tanınarak, sağlıklarına evlerinin sıcaklığı ve güveni içinde kavuşmaları sağlanmaktadır. Evde Sağlık Hizmetleri başvuruları 444 38 33 No'lu çağrı merkezinden yapılabiliyor" denildi.

        (MA-MEF-Y)

        09.01.2018 14:06:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırklareli İlçeleri
        Tüm Kırklareli Haberleri
         Kırklareli

        Kırklareli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa