Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edirne'de 'Kan ver can ver' projesi

        (Fotoğraflı)

        Koray Ustabaşı

        EDİRNE (İHA) - Edirne'de, kan bağışına dikkat çekmek amacıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen "Kan ver can ver" projesinin on üçüncü haftasında 75 okulda toplam 941 ünite kan bağışı yapıldı.

        Güvenli kanın temin edilmesindeki sorunları gidererek toplum sağlığının iyileştirilmesine katkıda bulunmak, kan bağışına olan ilgiyi arttırmak, gönüllü kan bağışının önemine dikkat çekmek ve öğrencileri kan bağışı hakkında bilinçlendirerek, bu konuda bir davranış biçimi geliştirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen kan bağışı etkinliğinin 13. haftasında 7 okulda devam edildi.

        Meriç Küplü Gazi İlkokulu, Küplü Şehit Öğretmen Zeki Savruk Ortaokulu, Küplü Anadolu Lisesi, İpsala Hacıköy İlkokulu/Ortaokulu, İpsala Aliçopehlivan İlkokulu/Ortaokulu'nda toplam 113 ünite kan bağışı gerçekleşirken, 13. hafta sonunda 75 okulda toplam 941 ünite kan bağışı yapıldığı belirtildi.

        Kan bağışı etkinliğinin on dördüncü haftasında ise Meriç Büyükdoğanca İlkokulu, Meriç Subaşı İlkokulu/Ortaokulu, Meriç Şehit Öğretmen Aydın Yılmaz Ortaokulu, Meriç Çok Programlı Anadolu Lisesi, Havsa Cumhuriyet İlkokulu/Ortaokulu, Havsa Sokollu İlkokulu, Havsa Atatürk Ortaokulu, Havsa Şehit Öğretmen Mehmet Birol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Havsa Şahika Erkurt Anadolu Lisesi, Havsa Hasköy Anaokulu, Havsa Abalar İlkokulu/Ortaokulu, Havsa Necatiye Şehit Engin Şahin İlkokulu/ Ortaokulu ve İpsala Atatürk İlkokulu'nda devam edeceği açıklandı.

        (KU-MEF-Y)

        09.01.2018 12:42:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa