Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İl Genel Meclisi'nin ocak ayı toplantıları sona erdi

        - İl Özel İdaresi kadroya geçirilecek taşeron işçiler için şirket kuracak

        - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, meclis üyelerine brifing verdi

        (Fotoğraflı)

        Recep Ergin

        GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin ocak ayı toplantıları sona erdi.

        İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan toplantıların son gününde Torul, Kürtün ve Köse ilçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında görev alacak hayırsever vatandaşların seçimi yapıldı.

        Seçim sonucunda Kürtün ilçesi vakfı mütevelli heyetine Hasan Hüseyin Yavuz, Kemal Bedir, Aynur Zorlu Kaya, Köse ilçesi vakfı mütevelli heyetine Sait Sunay, Hayati Satılmış, Torul ilçesi vakfı mütevelli heyetine Turhan Oğur, Mustafa Üçüncü ve Saffet Oral seçildi.

        İl Özel İdaresine çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi sürecinde yasal prosedür olan İl Özel İdaresinin şirket kurması hakkındaki gündem maddesi de mevcudun oy birliğiyle kabul edildi.

        Gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesinin ardından gündem dışı bölümde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, kurumunun 2017 yılı çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi.

        Konuşmasında sadece son 3 yılda Gümüşhane tarımına sağladıkları 3,5 milyon liralık doğrudan destek için İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisine teşekkür eden Birşen, köylerde yaşayanların refah seviyelerinin yükseltilmesi ve tüm üreticilerin doğduğu yerde doyması için kurum olarak çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

        Sebze üretiminin geliştirilmesi, çilek yetiştiriciliği, yerli meyve çeşitlerinin gen kaynaklarının korunması, örtüaltı sebzeciliği geliştirme, yem bitkileri üretiminin geliştirilmesi, polen tuzaklı kovan altlığı ve sığır çiçeği aşılama projeleriyle 2018 yılında da İl Özel İdaresi desteklerine ihtiyaç duyduklarını kaydeden Birşen, Bakanlık ve diğer kuruluşların desteklemeleri sonucunda Gümüşhane'de büyükbaş hayvan sayısının ülke genelinde olduğu gibi arttığını, 2-3 yıl içerisinde ithal et olayının bitebileceğini belirtti.

        Gümüşhane'nin yıllık tarımsal hasılasının son dönemde uygulanan doğru projelerle arttığını ve 800 milyon liraya ulaştığını ifade eden Birşen, son bir yılda üreticiye 25 milyon liralık hibe desteği sağladıklarını belirterek, Genç Çiftçi, DOKA ve DOKAP projelerinden bahsetti.

        Örtüaltı üretimin Gümüşhane'de son 3 yılda yüzde 75 oranında arttığına dikkat çeken Birşen, arıcılık, ceviz eylem planı, balıkçılık, kuşburnu, çilek yetiştiriciliği projeleri hakkında bilgi verdi.

        Daha sonra meclis üyelerinin sorularını cevaplandıran Birşen'e teşekkür eden Meclis Başkanı Şerif Bayraktar ise bu tablonun Meclis'in iftihar tablosu olduğunu belirterek, "Gümüşhane'nin tarımına çok güzel desteklerimiz oldu ama yeterli değil. Bu destekleri daha da artırmamız gerek. Teşekkür ediyoruz" dedi.

        (RE-ÖS-Y)

        08.01.2018 15:11:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gümüşhane İlçeleri
        Tüm Gümüşhane Haberleri
         Gümüşhane

        Gümüşhane

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa