Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Bir daha 15 Temmuz'lar yaşanmasın" filminin çekimleri devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        Muammer Yıldız

        YOZGAT (İHA) - Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde Akşemseddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan "Bir daha 15 Temmuz'lar yaşanmasın" adlı gençlik projesi çalışmaları kapsamında film sahnelerinin çekimleri devam ediyor.

        Muşallikalesi köyünde tarihi eserler içerisinde sahne çekimleri yapılan film çalışmasına katılan öğrencilere, köyün kalesi olan Karahisarlı Behramşah Kalesi ve üzerinde bulunan Mahmut Çelebi, Ali Çelebi türbeleri hakkında bilgiler verildi. Tarihi mezarlar gezilerek şehit ve gazilere dua edildi ve filmin üç sahnesinin çekimi yapıldı.

        Film çalışmalarının sürdüğünü dile getiren senaryo yazarı ve filmin yönetmenliğini yapan Kenan Önal,"Film çalışmalarımız devam ediyor. Bu köye çekimler için bir kaç defa gelmeyi düşünüyoruz. Filmimizin ilk fragmanını Şubat ayı sonuna yayınlamayı düşünüyoruz. Mayıs ayı başında filmimiz gösterime sunulacaktır. 'Bir daha 15 Temmuzlar yaşanmasın' adlı filmimiz tamamlanınca, Yozgat, Kayseri ve Ankara illerinde gösterimler yapılacaktır" dedi.

        Çekim sonunda, köy halkından olan öğrenci velisi Abdurrahim Koçyiğit ise çekim yapan öğretmen ve öğrencileri evine davet ederek yöresel yemek olan Arabaşı ikram etti.

        (MY-BMG-UY-Y)

        08.01.2018 13:34:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yozgat İlçeleri
        Tüm Yozgat Haberleri
         Yozgat

        Yozgat

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa