Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Motosikletçiye yaz kış fark etmiyor

        - Genç motosikletçi Çetinkaya;

        - "Bu bir tutku, yaz kış demeden bineceğiz"

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Motosiklet bir taşıt olmanın ötesinde kimileri için tutku. Sevenleri için yaz kış farkı bulunmuyor.

        Yakup Çetinkaya 7 senedir Eskişehir'de yaşayan bir yol tutkunu. Şu an büyük bir beyaz eşya firmasının yetkili servisinde teknisyen olarak çalışan 23 yaşındaki Çetinkaya, motosiklet dışında tırmanış, dalış, dağcılık, arama-kurtarma faaliyetleriyle uğraştığını belirtti.

        Sertifikalı dalış eğitmeni ve profesyonel dağcı olan Çetinkaya bir dönem bu işleri meslek edindiğini fakat bu tür faaliyetlerin hobi olarak kalmasından yana olduğunu söyledi. Motosikletin çocukluk tutkusu olduğunu aktaran Çetinkaya, "Hayatımın bir evresini motosiklet üzerinde geçireceğimi her zaman hissediyordum. İşte şu anda o evreyi yaşıyorum. İşim dolayısıyla Eskişehir'in bir ilçesi olan Çifteler'de kalıyorum. Motosikleti şehir merkezine hatta memlekete gidip gelirken kullanıyorum. Ve elbette arkadaşlarımla uzun yola çıkıyorum. Şehir içinde sürmeyi ise pek sevmiyorum" şeklinde konuştu.

        "Üşümeyi göze alamıyorsanız, kışın motosiklete binmek işkenceye dönüşüyor"

        Yol tutkusunu motosikletle birleştiren MotoRail grubuyla sabah başladıkları Kütahya yolculuğunu hava şartları nedeniyle yarıda kesmek zorunda kaldıklarını belirten Çetinkaya, kışın motosiklet kullanmanın zorluklarını şu sözlerle anlattı;

        "Eğer üşümeyi göze alamıyorsanız, kışın motosiklete binmek işkenceye dönüşüyor. Kaliteli kışlık ekipmanlara sahip değilseniz işiniz çok zor. Çünkü bir süre sonra bacaklarınız yanıyor, elleriniz uyuşuyor, kask buğu yapıyor. Özellikle kışın havada sis oluyor. Mesela bugün Kütahya'ya gitmek için toplandık. Hava 11-12 derece görünmesine rağmen yola çıktığımızda 1-2 dereceye kadar düştü ve sis oluştu. Bu durum görüş mesafesini 10 metreye kadar indirdi. Soğuk havayı bir şekilde idare edebiliyorsunuz ancak görüşün olmadığı bir yolda motosiklet sürmek gerçekten çok tehlikeli ve riskli olabiliyor. Hem daha fazla üşümeyelim hem de canımızı riske atmayalım dedik ve Eskişehir-Kütahya yolu üzerindeki Radar mevkisinden geri dönüş yaptık."

        "Bu bir tutku"

        Eskişehir gibi kışın sert geçtiği şehirlerde motosiklet sürmenin bazı önemli noktaları olduğunu söyleyen Yakup Çetinkaya, "Mevsimler değiştikçe ekipmanlar da elbette değişiyor. Kışın en başta yaza göre içlik sayısı artıyor. Motosiklet ekipmanı deyince insanların aklına çok havalı ürünler geliyor ama bunlar, temelde sizin üşümenizi engelleyecek içlik tarzı giysilerdir. Termal ürünler kullanabilir veya farklı motosiklet ceketleri edinebilirsiniz. Ama Eskişehir gibi bir yerde yaşıyorsanız kullanacağınız ekipman ne olursa olsun yeterli gelmeyebilir. Ben soğuk günlerde deneme yanılma yöntemiyle motosiklet sürüyorum. Mesela geçen hafta üşüyen yerlerimi tespit ettim, bu hafta o bölgeleri daha iyi korudum. Benim motosikletçilere önerim uzun yola çıkmadan önce kısa bir deneme sürüşü yapıp kendilerini sınasınlar. Neticede bu bir tutku yaz kış demeden bineceğiz" dedi.

        (İHA-Y)

        08.01.2018 11:15:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa