Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Günyüzü'nde 'yarka' tavuk yetiştiricileri işbaşı yaptı

        (Fotoğraflı)

        İlker Sarıkaya

        ESKİŞEHİR (İHA) - Günyüzü ilçesinde yumurta amaçlı 'yarka' tavuk yetiştiriciliği başladı.

        İlçede toplam 300 bin tavuk kapasiteli çiftliklerin birçoğunu kapatmak zorunda kalan yetiştiriciler, yeni bir alana yöneldiler. İki yıl öncesine kadar broiler (et tavuğu) yetiştiren çiftliklere, ilçenin uzaklığı ve şirketlerin nakliye masrafı bahanesiyle tavuk verilmemişti. Aradan geçen iki yılda çiftlikler neredeyse atıl hale gelmişti. İşletmeciler, 'yarka' (yumurta tavuğu) yetiştiriciliği için kollar sıvandı. İlçede yetiştiricilik yapan kişi sayısı 6'ya, tavuk kapasitesi ise 180 bine düştü.

        Kayakent mahallesinde 30 bin tavuk kapasitesiyle yarka yetiştiren Fatih Olçay, yaptığı açıklamada "Daha öncesinde broiler üretimi yapıyorduk. Bu işi yaklaşık 25 yıldır yapanlar var mahallemizde. Ama kesimhanelere yakın yerlere yapılan devlet destekli ve daha büyük kapasiteli çiftlikler yüzünden, şirketler nakliye masraflarını bahane ederek bize civciv vermeyi bıraktılar. Şimdi de sistemi değiştirerek yarka yetiştiriciliğine başladık. Kayakent mahallemizde hiç kimse bu işi hobi olarak yapmıyor, hepimizin geçim kaynağı bu çiftlikler. Çiftlikleri büyütmek veya yeni kümesler yapma imkanımız da yok. Çünkü güvencemiz yok. Civciv vermiyoruz dedikleri an gene elimiz boş kalacak. Bu masrafı kaldıramayız" dedi.

        (İS-MET-Y)

        08.01.2018 10:41:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa