Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Akyürek Çeltik'te yatırımları inceledi, halkla buluştu

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Çeltik ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen çok sayıda yatırımı yerinde inceleyerek vatandaşlarla buluştu.

        Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yatırım incelemeleri ve halk buluşmaları kapsamında Çeltik ilçesinde çeşitli programlara katıldı. Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Çeltik ilçesine 29 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Başkan Akyürek, bütün ilçelerin aldıkları yatırımlarla kısa süre içinde Konya merkez seviyesine geleceğini söyledi.

        "Sorumluluğumuz emanete sahip çıkmak"

        Çeltik Belediye Başkanı Mehmet Ekizoğlu, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, meclis üyeleri ve muhtarlarla birlikte ilk olarak ilçede yürütülen Medeniyet Okulu programında öğrencilerle ve öğretmenlerle buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Başkan Akyürek, "Dinimizi iyi öğreneceğiz. Peygamber Efendimizin hayatını örnek alacağız. Kitabımız Kur'an-ı Kerim'i bilmeyen öğrencimiz kalmamalı. O'nu kendimize rehber edinmeliyiz. Tarihimizi, kültürümüzü, anne-babamıza, öğretmenlerimize saygıyı da ahlakımızın gereği olarak öğreneceğiz ve uygulayacağız. Bu topraklar Selçuklu ve Osmanlı ecdadımız tarafından bize büyük fedakarlıklarla emanet edildi. Bizim sorumluluğumuz bu emanete sahip çıkmak ve vatanımızı, milletimizi daha güçlü hale getirmektir. Gençler olarak hedeflerinizi güçlü tutun. Vatanımıza, milletimize, şehrimize, insanımıza hizmet etmeyi gaye edinin" dedi.

        Başkan Akyürek, programın sonunda Konya'daki bilgi yarışmalarda derece alan öğrencilere hediyelerini takdim etti.

        "Kütüphane, okuma ve ders çalışma kültürünün edinilmesi için bir yol göstermedir"

        Daha sonra Çeltik Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret ederek öğrencilerle ve öğretmenlerle sohbet eden Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi tarafından okula kurulan kütüphanede de incelemelerde bulundu. Konya genelinde 110 adet zenginleştirilmiş kütüphaneyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Akyürek, "Bu bir yol açma ve yönlendirmedir. Kütüphane, okuma ve ders çalışma kültürünün edinilmesi için bir yol göstermedir. Hayat boyu öğrenmeye, öğrendiklerimizi uygulamaya ve başkalarına da öğretmeye de gayret gösterin" ifadelerini kullandı.

        "Çeltik ilçesine 29 milyon lira yatırım yaptık"

        Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Şehir Parkı'nda da vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Akyürek, bugüne kadar ilçeleri yılda en az 2 defa ziyaret ederek değerlendirmeler yaptıklarını kaydetti. Büyükşehir olarak Çeltik'e şu ana kadar 29 milyon liralık yatırım yaptıklarını hatırlatan Başkan Akyürek, diğer yatırımların yanında ilçeye kapalı pazar yeri ve şehir konağını da bu yıl kazandıracaklarını vurguladı.

        "Bütün yatırımlar programa alındı"

        Konya'nın son yıllarda büyük gelişme kaydettiğini kaydeden Başkan Akyürek, "Selçuklu, Meram ve Karatay ilçelerimizin 15-20 yılda aldığı mesafeyi yeni metropol ilçelerimiz 10 yıl içinde tamamlayacak. Bütün yatırımlar programa alındı. Arıtma tesislerinden kanalizasyona, grup suyundan üst yapı yatırımlarına, kültür merkezlerinden okullarımızın bakımına, şehir konaklarından pazar yerlerine, prestij caddelerden mahalle yollarına kadar bir plan içinde çalışıyoruz" diye konuştu.

        Çeltik ilçe merkezine kazandırılan prestij cadde yatırımında da incelemelerde bulunan Başkan Akyürek, ilçelerin birçoğunun sıcak asfalt ile andezit kaldırıma Yeni Büyükşehir Yasasıyla kavuştuğunu belirterek, imkanlar ölçüsünde gerekeni yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

        Başkan Akyürek, beraberindeki heyetle birlikte Çeltik Merkez Mezarlığında tamamlanan mezarlık düzenleme çalışması ve kurulumu yapılan Konya Mezarlık Bilgi Sistemi'nde (KONMEB) incelemelerde bulundu. Mezarlıkların bakımlı olmasının önemli olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, "Çeltik'te 20'ye yakın mezarlık var. Tamamının standardının yükseltilmesi için çalışıyoruz. Kamulaştırma yapılan mezarlıklar var. Merkezde mezarlık problemi kalmıyor. Mezarlıkların tamamında bir anıtsal eseri, taziye mekanını, Mezarlık Bilgi Sistemini yapıyoruz. Türkiye'de bu sistemi ilk kuran belediye biz olduk. Çeltik'te de bin 500'e yakın mevtanın kayıtları sisteme girildi. Gelenler mezarın yerini bu sistem ile kolayca bulabiliyor" dedi.

        Çeltik Belediye Başkanı Mehmet Ekizoğlu da Yeni Büyükşehir Yasası sonrası ilçenin önemli yatırımlar aldığını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti.

        (ÇY-AH-Y)

        05.01.2018 16:36:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa