Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bingöl'de yılın ilk buzağı sahibine altın ödülü

        (Fotoğraflı)

        Yılmaz Atar

        BİNGÖL (İHA) - Bingöl'de 2018 yılının ilk buzağı sahibi çeyrek altın ve 5 torba buzağı yemi ile ödüllendirildi.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım, 2018 yılında ilk doğan buzağı sahibine, moral ve motivasyon seviyesini yükseltmek için çeyrek altın ve 5 torba buzağı yemi verileceğini belirtti.

        Yıldırım, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın buzağı ölümlerinin önlenmesi yılı ilan ettiği 2018 yılının ilk buzağısı Bingöl ili Solhan İlçesi Yiğitharman Köyü nüfusuna kayıtlı Yakup Avcı'ya ait TR125814 işletmesinde sağlıklı bir dişi dana dünyaya geldi. TR12464463 kulak küpeli Simental ırkı ineğimizin sağlıklı dünyaya getirdiği buzağımızın ilk müdahaleleri serbest veteriner hekim ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz personeli tarafından gerçekleştirildi. Bu kapsamda üreticimizin moral ve motivasyonunu en üst seviyede tutabilmek adına üreticimize 1 adet çeyrek altın ve 5 torba buzağı yemi verilecektir. Doğumu gerçekleştiren serbest veteriner hekim Ersin Mollaoğulları da ödüllendirilecek" ifadelerini kullandı.

        (YA-HİV-Y)

        05.01.2018 14:25:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bingöl İlçeleri
        Tüm Bingöl Haberleri
         Bingöl

        Bingöl

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa