Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Enerji Bakanlığından Iğdır'a müjde

        - Bakanlık 'Tuz Mağarası Sağlık Turizmi Projesi'ne onay verdi

        (Fotoğraflı)

        IĞDIR (İHA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü, Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde yapılması planlanan 'Tuz Mağarası Sağlık Turizmi Projesi'ne onay verdi.

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Iğdır Üniversitesi Rektörlüğü ve Tuzluca Kaymakamlığı arasında yapılan protokolde, Tuzluca ilçesinde yapılması planlanan 'Tuz Mağarası Sağlık Turizmi Projesi'nin kabul edildiği bildirildi.

        Açıklamada, "Proje ile çakışmalı maden ruhsat sahasının mahallinde tetkiki Genel Müdürlüğümüz teknik heyetince gerçekleştirilmiş olup, işletme aşamasında can ve mal güvenliği açısından gerekli önlemlerin alınması halinde 2,18 hektarlık alan koordinatları dahilinde projenin gerçekleşmesinde sakınca bulunmadığı tespit edilmiştir. Tuz Mağara Sağlık Turizmi Projesi, Bilgi İşlem kayıtlarında madenciliğe kapalı alan haline getirilmeyerek, Tuz Mağarası Sağlık Turizmi Projesi' "Bilgi Alma Amaçlı Alan" olarak işlenmiş ibarenin bu alanla ilgili bilgi dökümlerinde, ihale ilanlarında, ilk müracat aşamasında görülmesi ile verilecek ruhsatların arkasına, ruhsat sahası dâhilinde Tuz Mağarası Sağlık Turizmi Projesi alanının bulunduğuna dair not düşülerek, ruhsat ve talep sahiplerine bilgi verilecektir" ifadelerine yer verildi.

        Projenin onaylanmasının kendilerini oldukça sevindirdiğini belirten Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, bu proje ile Iğdır'ın marka değerinin yükseleceğini söyledi. Iğdır Üniversitesi ve şehir için yeni projeler yapmaya devam edeceklerini ifade eden Rektör Alma "Projemizin onaylandı. Tüm Iğdır'a hayırlı olsun. İnşallah üniversitemiz ve halkımız için yeni projeler yapmaya devam edeceğiz" dedi.

        (ET-AA-Y)

        05.01.2018 11:50:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Iğdır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Iğdır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Iğdır İlçeleri
        Tüm Iğdır Haberleri
         Iğdır

        Iğdır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa