Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Öksüz bütün köylerin sorunlarının çözümü için çalıştıklarını açıkladı

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Erkut

        ADIYAMAN (İHA) - AK Parti Sincik İlçe Başkanı Fikret Öksüz, ilçe genelindeki tüm köylerin sorunlarını çözmek için 22 Milyon TL maliyetinde projeler hazırladıklarını belirti.

        İlçe Başkanı Fikret Öksüz, 2018 yılı içerisinde özel idare bütçesi, Köydes bütçesi ve merkezi bütçeden gönderilecek olan ödeneklerle köylerin yol, içme suyu ve altyapı sorunlarını çözeceklerini söyledi. Yaklaşık 2 ay boyunca ilçeye bağlı köylerde tek tek incelemelerde bulunarak sorunları tespit ettiklerini belirten Öksüz, tespit edilen sorunların milletvekillerine ve gerekli birimlere ulaştırdıklarını kaydetti. Sorunların çözümü için ise toplamda 22 Milyon TL tutarında projeler hazırladığını anlatan Başkan Öksüz, "Bütün köylerimizi gezdik, tespit ettiğimiz sorunları vekillerimizle paylaşarak kaymakamımızla birlikte bütün köylerin tüm sorunlarını içeren 22 Milyon TL maliyetinde bir proje hazırladık. Bu projeyle Sincik ilçemizin bütün köylerinin sıkıntısı giderilecek. Bu yıl özel idareden bize 2 Milyon 200 Bin TL bütçe ayrıldı ve bu parayı bütün köylere eşit şekilde dağıttık. Köydes'ten gelecek olan ödenek ile Çatbahçe, Söğütlübahçe ve Alancık köylerimize ayırdık. Çatbahçe köyüne bağlı mezraların alt yapısını, Geçitli köyüne ise sulama suyu için havuz yapacağız. Su sıkıntısı olan köylerimiz için özel idareden 1 Milyon 600 bin TL para çıkarıldı ve kaymakamlık tarafından ihalesi yapıldı" dedi.

        Sincik ilçe merkezinde içme suyu sıkıntısının yaşanmadığını da belirten Başkan Öksüz, "İlçe merkezinden Alancık köyüne su verilecek. İlçe merkezinde su sıkıntısı yok, eğer artan su olursa Eskiköy, Yapruzlu, Karaköse ve Uğurlu köylerine su verilecek. Karaköse köyüne de aynı zamanda büyük bir su deposu yaptırılacak" diye konuştu.

        Malatya- Sincik Karayoluyla ilgilide bir proje hazırlayacaklarını söyleyen Başkan Öksüz, Sincik ilçesinin gelişmesi konusunda kendilerine destek veren TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın'a, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı'ya ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ettiğini dile getirdi.

        (AE-SD-Y)

        04.01.2018 17:12:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa