Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Balta'dan ilçe ziyaretleri

        (Fotoğraflı)

        TRABZON (İHA) - TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, son çıkan Kanun Hükmünde Kararname'den birilerinin başka anlamlar çıkarmasını asla kabul etmediklerini söyledi.

        TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon ve ilçelerinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. AK Parti Vakfıkebir, Köprübaşı, Sürmene, Araklı ve Maçka İlçe teşkilatlarını ziyaret eden Balta ayrıca amcasının oğlunu kaybeden Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan'a taziye ziyaretinde bulunurken AK Parti İl Kadın Kolları ve Gençlik Kolları yönetim kurulu toplantılarına da katıldı.

        Teşkilat ziyaretlerinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Milletvekili Balta, son çıkan kanun hükmünde kararnamenin sulandırılmaya çalışıldığını ifade ederek, "Çıkan kararnamenin özü şudur. 15 ve 16 Temmuz gecesi bizim burada bu olmamızı sağlayan, o kurşunların önüne geçen ve o alçakların, hainlere haddini bildiren sivil vatandaşlarımızı korumaktır. Biz 15 ve 16 Temmuz tarihinde darbeyi engellemek için çalışan kahramanları, yaptıkları icraatın sorumluluğundan kurtaran bir düzenleme yaptık. Düzenlemede herhangi bir sıkıntı yok. Birilerinin bundan başka anlamlar çıkarmasını asla kabul etmiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi her konuda olduğu gibi bu konuyu da FETÖ ağzıyla sulandırmanın peşindedir. O alçak darbe girişimine karşı koyan kardeşlerimizi korumak ve kollamak bizim namus borcumuzdur. Onları her türlü koruyacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Onlar bizim kahramanlarımızdır. Biz Sincan'da olsun Silivri de olsun davaları takip ediyoruz. Bu hain darbe girişimini gerçekleştirenler oralarda hiç bir şey olmamış gibi konuşuyorlar. Yalan konuşuyorlar. Hâkimlerin gözüne baka baka yalan konuşuyorlar. Orda gazilerimizde var. Şehit yakınlarımızda var. Ama orada bir tane CHP'li milletvekili göremezsiniz. Oysa bu CHP'li milletvekilleri farklı farklı terör örgütü mensuplarının mahkemelerinde boy gösteriyorlar. Peki kahramanlarımızı ilgilendiren bu davaya neden gitmiyorlar? Biz bunlara asla bakmayacağız. Bize düşen görev fakat ve lakin demeden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında dimdik durarak yolumuza devam etmektir. Bu işin fakatı - âmâsı yok. Doğru neyse biz o çizgide yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz" dedi.

        "AK Parti'de ben yaptım yoktur. Biz yaptık vardır"

        Çevre Komisyonu Başkanı Balta, Trabzon'un 18 ilçesiyle ilgili hizmetlerin hem merkezi hükümet hem de yerel yönetimler eliyle tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, "İlçelerimizin genel sorunlarının yanı sıra kendine özgü talepleri de var. Başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın büyük katkılarıyla İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu diğer bakanlarımız ve milletvekili arkadaşlarımız ve belediye başkanlarımızla birlikte koordine bir şekilde hizmetlerin sürdürülmesi ve yenilerinin eklenmesi, sorunların giderilmesi için var gücümüzle çalışmaktayız. İlçelerimizin daha müreffeh olması için alt yapı ve üst yapısıyla birlikte her türlü çaba ve gayreti gösteriyoruz. İlçelerimize yaptığımız ve yapımı devam eden hizmetler küçümsenemeyecek kadar büyük hizmetlerdir. Trabzon'umuz her geçen gün biraz daha büyümekte ve gelişmekte. İlçelerimiz ve tüm Trabzon'a hizmet noktasında hükümetimizden istediğimiz tüm hizmetleri aldık. Almaya da devam ediyoruz. Halkımızın partimize olan güvenini almış olmanın sorumluluğu ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Yapılan icraatları vatandaşlarımız elbette görmekte takdir etmektedirler. AK Parti siyasetinin halkla iç içe ve halkı kucaklamış bir siyaset anlayışında olduğunu görmek bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. AK kadrolar ilçelerimize hizmet için çalışmaya devam edeceklerdir. AK Parti'de ben yaptım yoktur. Biz yaptık vardır. AK Parti, hizmet ve proje partisidir. AK Parti, ülkemizin ufkunu genişleterek Türkiye'ye hizmeti esas almıştır" şeklinde konuştu.

        "Komisyon başkanlığı Trabzon için büyük bir şanstır"

        AK Parti'de bugüne kadar birçok görevlerde bulunduğunu ifade eden Balta "İl Genel Meclisi Üyeliği ve başkanlığı, İl Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakan yardımcılığı ve Trabzon Milletvekilliği. Tüm bu görevlerde bulunmaktan çok büyük bir gurur duydum. Bugüne kadar, durmak yok yola devam felsefesiyle, söz verip de yapmadığımız hiçbir icraat bulunmamaktadır. Büyük bir özveri, azim ve hakkaniyet ölçüleri ışığında, gerek Trabzon halkının gerekse hükümetimiz vermiş olduğu görevleri büyük bir sorumluluk içerisinde devam ettirmekteyim. Şimdide Sayın Cumhurbaşkanımızın olurlarıyla şahsımıza TBMM de Çevre Komisyonu başkanlığı tevdi edildi. Bu makamlar bizler için gelip geçicidir. Bu makamlar Şehrimize hizmet getirme noktasında elimizi kuvvetlendiren makamlardır. Bizlerde bu ağır sorumluluk ve yükü siz kıymetli hemşerilerimizin desteğiyle kaldıracağız. Bölgemizin Çevre konusunda hassasiyetini çok iyi biliyorum. Bundan sonraki süreçte yapacağımız çalışmalarla büyük bir farkındalık göstererek yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

        Vakfıkebir STK'lardan Milletvekili Balta'ya teşekkür

        Vakfıkebir Sivil Toplum Örgütü Başkanları, AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta'ya, esnaflara verdiği desteklerden dolayı bir teşekkür yemeği düzenlediler.

        Yemeğin ardından bir konuşma yapan Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta'nın her zaman esnafın yanında olduğunu ve kendilerine destek verdiğini ifade ederek "2016 yılında yöremizde olan afet dolayısıyla ilçemiz esnaflarına bir can simidi olarak 22 milyon TL kredi sağladınız. Beşikdüzü ilçemizle birlikte 40 milyon TL. Bu kredi için verdiğiniz emekler dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Sonrasında KOSGEB Kredisi kullanan esnaflarımız için esnaf kefalet kooperatifi kredisi kullanamaz dendi. Dosyayı aldık Ankara'ya yanınıza geldik. Bugünde bizlere bu sorunun çözüldüğü müjdelendi. Bizde bu emeklerin karşısında ancak teşekkür edebiliyoruz. Sizinle gurur duyuyoruz. Allah utandırmasın" dedi.

        AK Parti Trabzon Milletvekili, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta ise yaptığı konuşmada "Komisyon Başkanı olduktan sonra doğup büyüdüğüm şehrimi ziyaret ediyorum. Hem hasret gideriyorum. Hem de kendi memleketimizde moral motivasyonumuz her zaman artırıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın, Sayın Grup Başkanvekillerimizin olurlarıyla Çevre Komisyonu Başkanlığına getirildim. Artık iki kırımızı plakamız var. Birisi İçişleri Bakanımızda biriside bizlerde oldu. 24 senedir çeşitli görevlerde bulundum. Her zaman doğum büyüdüğüm ilime, ilçeme layık olabilmek için çalıştım. Allah'a şükürler olsun. Hakkımızda en küçük bir şaibe yok. Zaten geçmişimde şunu keşke yapmasaydım dediğim bir şeyde yok. Bunları gören büyüklerimiz bizleri onure ettiler. Esasında Trabzon şehrini, doğum büyüdüğüm bu ilçeyi onure ettiler. Amacımız hizmet etmektir" ifadelerini kullandı.

        (BK-ÖS-Y)

        04.01.2018 16:18:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa