Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Giresun İl Özel İdaresi'nde 370 işçi kadroya geçiyor

        (Fotoğraflı)

        Resul Yanbul

        GİRESUN (İHA) - Giresun İl Genel Meclis Başkanı Mürşit Gürel, Kanun Hükmünde Kararname ile kadro hakkı kazanan 370 tane İl Özel İdaresi bünyesinde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçeceğini açıkladı.

        Taşeron işçilere verilen kadro hakkıyla çalışanların daha motive bir şekilde çalışacağını belirten Gürel, "Hükümetimize ayrıca teşekkür ediyoruz taşeron işçilerimiz çok yoğundu. Geçen yıl 18 milyon lira gibi bir ödeme yaptık taşeron işçilerimize artık taşeron işçilerimizde kadrolu personelimiz olacaklar önümüzde ki 3 ay içerisinde. Daha güvenceli bir şekilde aramıza katıldıkları içinde kendilerine muvaffakiyetler diyorum. Bu bizim taşeron personelimiz güçlendirecek daha aktif ve daha moralli çalışmasını sağlayacak. İnşallah taşeron işçilerimiz asil kadroları ile birlikte il özel idaresini ayağa kaldıracaklardır. Tam olarak 370 civarında işçimiz bu kapsamda kadroya geçiyor" dedi.

        "Son 4 yılda yapmış olduğumuz işlerden daha çok iş yaptık"

        2017 yılında yapılan çalışmaları da değerlendiren Mürit Gürel, "2017 yılı bizim için çok başarılı bir yıl olarak geçti. Hem asfalt konusunda hem beton konusunda hem de geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız heyelanlarla birlikte yaşadığımız zararların giderilmesi konsun da. Su ile ilgili çalışmalar yaptık. Mevcut depoların onarılması, temizlenmesi, yenilenmesi ve klorlama cihazlarının takılması konusunda çalıştık. 2018 yılında da aynı şekilde çalışacağız. Sıcak asfalt işinde ilerleme kaydettik fakat bölgesel olarak tamamlayamadığımız yerler var. Bulancak Bektaş yaylası yolunda 17 kilometre mevcut yolu tamamladık geri kalan kısmında ise bakım ve onarım yaptık. Özellikle hedefimizde olan Görele, Çavuşlu'da Sis dağına giden zıva vadisinin tamamlanması için çalışacağız. Büyük araçlarla çalıştığımız için bu araçlar dar alanlarda çalışamıyor onun için grup yollarında devam edeceğiz sıcak asfalt çalışmasına. Yine 2018 yılında da bağlantı yollarının bakım, onarım, stabilize çalışmalarını devam ettireceğiz. Son 4 yılda bugüne kadar yapılmış işlerden çok iş yaptık yapmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

        "Tüm ekiplerimiz ve araçlarımız ile karla mücadeleye hazırız" diyen Gürel, "İl Özel İdaresi olarak bizim 539 köyümüz var, grup yollarımız var, turizm yollarımız var ve karla mücadele konusunda araçları ve ekipleri ile yılbaşından önce hazırlıklarını tamamladı. 2018 yılında da geçtiğimiz yıllarda nasıl olduysa en kötü, en uzak noktadaki köy ve ya yayla yolu üçüncü gününde açılmış olacak. Sağlık sorunlarında ise ihbarlar doğrultusunda ekiplerimiz 112 ile birlikte hareket ederek müdahalede bulunacak. Elektrik arızalarında ise yetkili şirket ile birlikte hareket edilerek anında müdahale edilecek. Bu sezene kış mevsiminde de otel sayımızı çoğalıyor, Paşakonağı, Bektaş, Kulakkaya ve Kümbet yaylasında 12 ay hizmet veren otellerimiz var. Bunlarla ilgili turizm yollarının da sürekli açık tutulması için mücadelemizi sürdüreceğiz ve ticaret anlamın da katkı sağlamak için İl Özel İdaresi olarak ekiplerimiz hazır olacak inşallah" şeklinde konuştu.

        (RY-ÖS-Y)

        04.01.2018 14:39:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa