Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Toprak'tan 2017 yılı değerlendirmesi

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Türkoğlu

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Kahta İlçe Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, 2017 yılı değerlendirme toplantısı yaptı.

        Kahta Ebu Sadık Parkı Seyir Terasında yapılan toplantıda 2017 yılının değerlendirmesini yapan Kahta Belediye Başkanı Toprak, 2017 yılının Kahta için adeta bir hizmet yılı olduğunu kaydetti.

        Başkan Toprak, bu hizmetlerin aynı hızla 2018 yılında da devam edeceğini söyledi.

        Toplantıya Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, AK Parti Kahta İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Şahin, STK'lar, Mahalle muhtarları ve basın mensupları katıldı.

        Yapılan toplantıda konuşan Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, "2017 yılında Kahta ilçemiz için hizmet yılı oldu. İlçenin en büyük sorunu su sorunuydu. İller Bankasından Kahta Belediyesine gelen 2,5 milyon TL'nin 600-700 bin TL'si elektrik giderlerine gidiyordu. İçme suyu sorunu Haydaran suyunu getirerek çözüme kavuşturduk. Suyu getirdiğimiz güzergahta yaklaşık 6 köyümüz vardı. Köydeki vatandaşlar bize bir zorluk çıkarmadı. Köylülerimizin istimlak paralarını kendi kaynaklarımızdan sağlayarak kendilerine ödedik. Suyumuz modern arıtma tesisimiz birkaç ay içinde tamamlandığında vatandaşlarımıza ulaştırılacaktır. Engelli kardeşlerimiz için çarşı yaptık. Kahta'mızda yaklaşık olarak 35 sokak hariç tüm cadde ve sokaklarımızı asfaltladık. 2017 yılı içerisinde 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir adına Yavuz Selim mahallemizde park yaptık. İçinde otopark, diyaliz merkezi ve misafirhane yapılmak üzere Kahta Devlet Hastanesine 20 dönüme yakın arsa tahsis ettik. Ağız ve Diş Hastanesi yapılması için de eski kademe yerimizi hibe ettik. Kahta ilçemizin girişine minyatür Cendere köprüsü figürü yapacağız. İlçe merkezinde toplam 280 bin metrekare sıcak beton asfalt, 237 metrekare sathi asfalt, 389 bin metrekare beton parke taşı ve beton prizma taşı, 93 bin metre kare beton oluk taşı, 26 bin metre kare beton bordür taşı döşendi. Bu hizmetlerin kazandırılmasında emeği olan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, milletvekilleri, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Bedir Yeni, Mahalle Muhtarları ve STK'lara teşekkür ediyorum" dedi.

        Kahta'nın 2002-2017 yılları arası hem belediyecilik hem de merkezi hükümetin yatırımlarından önemli destekler aldığını belirten AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, "Kahtalı hemşerilerimiz hizmetlerin en güzeline ve en iyisine layıktır. Kahta, AK Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar her seçimde büyük destek verdi. Kahta ilçemiz ÖSYM sınav merkezi kapsamına alınarak büyük bir sorun çözülmüş oldu. Bu sorun sadece Kahta'yı değil Gerger ve Sincik ilçesi, belde ve köylerinde dahil olduğu 200 bin nüfusu ilgilendiren bir sorundu" diye konuştu.

        (HT-AHM-Y)

        04.01.2018 14:27:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adıyaman İlçeleri
        Tüm Adıyaman Haberleri
         Adıyaman

        Adıyaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa