Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sungurlu-Alaca-Zile-Turhal karayolu bölünmüş yol oluyor

        (Fotoğraflı)

        ÇORUM (İHA) - AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Sungurlu-Alaca-Zile-Turhal karayolunun üç kesim olarak ihalelerinin yapılarak sözleşmelerinin imzalandığını söyledi.

        1.055 kilometrelik Çorum karayolu ağının tamamına yakınının ya ihale edildiğini ya yapım aşamasında olduğunu ya da yapımının tamamlandığını söyleyen Salim Uslu, "2002 yılı ve öncesinde Çorum karayolu ağının sadece 59 kilometrelik kısmı bölünmüş yoldu, bugün bölünmüş yol ağımız 318 kilometreye ulaşmıştır. 15 yıllık dönemde 2,3 milyar TL'nin üzerinde Karayolu yatırımı gerçekleştirdik. AK Parti öncesi 10 yıllık dönemde yıllık ortalama 29,5 Milyon TL'lik yatırım yapılırken dönemimizde yıllık ortalama yatırım 5,3 kat artış ile 155,6 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Çorum-Osmancık yolundan Çorum-İskilip yoluna, İskilip-Çankırı yolundan Çorum-Mecitözü-Amasya yoluna birçok kesimde karayolu yapım çalışmalarımız devam etmekle birlikte ihale süreçleri tamamlanmış yollarımızın da çalışmalarına bahar aylarında başlanacaktır" dedi.

        'Alaca çevreyolu kavşağı yapılıyor'

        Sungurlu-Alaca-Zile bölünmüş karayolunun Alaca Çevreyolu ile birlikte bir kısmının tamamlandığını belirten Uslu, "İkmal ihalesi kapsamında Sungurlu-Alaca-Zile-Turhal karayolumuz üç kesim olarak ihale edildi. Yapılan ihale kapsamında zaman zaman kazaların yaşandığı Alaca Çevreyolu kavşağını da yapmış olacağız. Yüklenici firmalar şantiye kurulumu ve diğer teknik hazırlıklarını yapıyorlar. Bahar aylarında havaların müsait olması ile birlikte yaklaşık 120 km'lik bölünmüş yol ve Alaca Çevreyolu Köprülü Kavşağı çalışmalarına başlanacaktır. Memleketimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

        "Kamulaştırma Hariç 666 Milyon liralık yatırım'

        Milletvekili Uslu, "Şuana kadar yapımı tamamlanan Sungurlu-Alaca kesimi bölünmüş yolu için 50,8 Milyon TL yatırım yaptık. 64 kilometrelik Sungurlu ayrımı - Boğazkale ayrımı - Alaca - 6. Bölge hududu kesimi için 246 Milyon TL, 32 kilometrelik Alaca-Zile kesimi 6. Bölge kısmı için 93 Milyon TL, 23 kilometrelik 6. Bölge hududu - Zile - Turhal kesimi için de 276 Milyon TL olmak üzere Sungurlu-Alaca-Zile-Turhal karayolu için kamulaştırma bedelleri hariç 666 Milyon TL yatırım yapmış olacağız" ifadelerini kullandı.

        (BÖ)

        04.01.2018 13:15:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çorum İlçeleri
        Tüm Çorum Haberleri
         Çorum

        Çorum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa