Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Köksoy'dan Yanık Camii katliamının yıldönümü dolayısıyla mesaj

        (Fotoğraflı)

        ARDAHAN (İHA) - Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Yanık Camii Katliamının yıl dönümü dolaysıyla bir mesaj yayımladı.

        Başkan Köksoy mesajında şunları kaydetti: "Merkez Halilefendi Mahallemizde 03 Ocak 1915 tarihinde Ermeni çeteciler tarafından camiyle birlikte yakılarak şehit edilen 373 vatandaşımızı sene-i devriyesinde rahmetle anıyoruz.

        Sarıkamış harekâtı sonrasında Ardahan'a gelen Rus birlikleri ve Ermeni çeteleri adeta terör estirirler. Nüfusun çoğunluğu Halilefendi Mahallesinde yaşadığı için yağma ve talanla yetinmeyip yakaladıkları erkekleri camiye doldurarak yakarak katletmişlerdir. Ecdadımızın şehadeti Ardahanlının kıyamete kadar sürecek olan vatan sevgisidir. Ardahanlı için vatan, yüreğindeki aşk, başındaki fikirdir. Vatan sevdası en çok bu yüzden Ardahan'dır. Ruhları şad, mekânları Cennet olsun."

        (OY-AA-Y)

        04.01.2018 11:15:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ardahan İlçeleri
        Tüm Ardahan Haberleri
         Ardahan

        Ardahan

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa