Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Asya, Yeni Mahalle sakinleri ile buluştu

        (Fotoğraflı)

        Nejdet Armağan

        MUŞ (İHA) - Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 'Halk Buluşmaları' kapsamında bu hafta Yeni Mahalle sakinleri ile bir araya gelerek belediye yatırımları hakkında kendilerini bilgilendirdi.

        Halk Buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen toplantının bu haftaki durağı Yeni Mahalle oldu. Her hafta farklı bir mahallede vatandaşlarla buluşan Belediye Başkanı Feyat Asya, bu hafta Yeni Mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Başkan Asya, toplantıda bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili mahalle sakinlerine bilgi verirken, talep ve önerilerini de dinledi. Vatandaşlarla selamlaştıktan sonra konuşmasına başlayan Başkan Asya, görev süresi içerisinde yapılan projeleri anlattı. Yeni Mahallede hayata geçirilen çalışmalara değinen Başkan Asya, "Muş Belediyesi olarak vatandaşlarımıza daha etkili ve kaliteli hizmet sunmak için 3 mahallemizin sınırlarını yeniden belirleyerek, bu bölgelerde yeni 3 mahalle daha kurduk. Daha önce Saray Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve belediye meclisimizin oy birliği kararı ile bu bölgeyi Yeni Mahalle olarak belirledik. Yaklaşık bir yıldır bu statüye geçen Yeni Mahallemizde hizmetlerimiz aralıksız sürüyor. Vatandaşlarımız tarafından yeni yeni yerleşim alanı olarak kullanılan birinci mıntıka mevkiinde çok önemli hizmetler hayata geçirdik" dedi.

        Belediye hizmetlerinden yoksun hiçbir bölge bırakmadıklarını kaydeden Başkan Asya, "Yol, kanalizasyon ve yeşil alan konusunda ciddi eksikliklerin yaşandığı Yeni Mahalle'nin birçok imar yolunu açarak hem vatandaşlarımızın sorunsuz ulaşımını sağladık hem de çarpık yapılaşmanın önüne geçtik. Şehir Mezarlığı devamındaki Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı için kapsamlı bir çalışma başlattık. 35 metre geniş olacak olan yolun şehre rahat bir nefes aldıracağını düşünüyoruz. Aynı şekilde uzun bir süre kanalizasyon sıkıntısının yaşandığı bu bölgede altyapı projesinden bağımsız olarak kilometrelerce yeni hatlar döşeyerek vatandaşlarımızın bu konudaki mağduriyetini giderdik. Üç yıl içerisinde çok güzel hizmetleri mahalle sakinlerimizle buluşturduk. Ancak bu yaptıklarımızın yeterli olmadığını ve yeni projeler uygulamak için planlamalar yaptığımızı bilmenizi isterim. Malumunuz Sunay ve Muratpaşa Mmhallelerimizde bilgi evlerini kurduk. Bu tesislerimiz şu anda aktif olarak hizmet vermekte. Her yaştan vatandaşlarımızın istifade ettiği bu tesislerimiz amacına uygun bir şekilde hizmet vermekte. Yeni Mahallemizde de aynı projemizi uyguluyoruz. Burada yapacağımız bilgi evinin ihalesini yaptık. Allah'ın izniyle bu yıl çalışma sezonun başlamasıyla uygulamaya alacağız" ifadelerini kullandı.

        Muş'un içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hattının tamamını yenilemeye başladıklarını ifade eden Başkan Asya, "İlimizin en büyük sorunu olan altyapı projesini söz verdiğimiz gibi başlattık. Bu çalışma sezonunda başlatılan kazı ve döşemelerle iyi bir ilerleme kat ettik. Bu süreçte çalışmalardan kaynaklı ortaya çıkan kötü görüntüler ve tahribatlar her ne kadar bizi yıpratsa da Muş'un geleceğini kurtaracağımız için bunlara göğüs gerdik. Sizlerin desteği ile bu projemizi başarılı bir şekilde sonuçlandırarak, ilimizin en büyük sorununu ortadan kaldırmış olacağız. Altyapı çalışmaları sırasında meydana gelen tahribatları geçici çözümlerle onardık. Aynı şekilde kazı ve döşemeleri tamamlanan ana güzergahların asfaltlarını yaptık. Bu yıl geçici olarak yaptığımız cadde ve sokakları bir bütün olarak yenileyerek sizlerin hizmetine sunacağız" diye konuştu.

        Muş'un içme suyu sorunu köklü bir çözüme kavuşturacaklarının altını çizen Başkan Asya, "Şehir merkezinde yaşanan su sıkıntısını ortadan kaldırıyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Alparslan-2 Barajı'ndan il geneline içme suyu temini sağlanacak. Mercimekkale mevkiinde kurulacak arıtma tesisi ile şehre cazibeli su gelecek. Gerekli protokolleri imzaladık. 2018 yılı sonuna kadar bu projemizi de tamamlayacağız" diye konuştu.

        Yeşil alan oluşturma noktasında ciddi çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Başkan Asya, Yeni Mahalle'de de boş alanları değerlendirmeye yönelik çalışmalar yapılacağını kaydederek, "Görevi devraldığımızda ilimizin yeşil alan kapasitesi 43 bin metrekare alandı. Ancak yapılaşmanın yoğun olarak yaşandığı ilimizde bunun yetersiz olduğunu ve bu alandaki eksikliğin giderilmesi için harekete geçtik. Sonuç olarak Ahmed-i Hani, Karni Deresi, Şeyh Şükrü Efendi, Köse Hoca, Zeki Ökmen, Vali Feridun Gültekin, Müftü Mehmet Çağlayan gibi birçok park ve mesire alanını kısa sürede halkımızın hizmetine sunduk. Atatürk Orman Çiftliği'nin bulunduğu alanda yapacağımız 2023 Hatıra Ormanı ve fidanlık mevkiinde yapacağımız Göletli Park projelerini de ihale ederek çalışmalarına başladık. Vatandaşlarımızın beton yığınlarında hapsolmaması için şehir merkezinde bir kent meydanı oluşturmak için çalışmalar yaptık. Muş Devlet Hastanesinin yeni binasına taşınması ile eski binanın bulunduğu alanda bu projemizi yapmak için girişimlerde bulunduk. Şükürler olsun ki tahsis işlemlerinin ardından başlattığımız yıkım çalışmaları da tamamlandı. Bu kışın hazırlayacağımız projemizi Allah'ın izniyle bu yıl uygulamaya başlayacağız. Bu çalışmaların sonucunda yeşil alan kapasitemizi 300 bin metrekarenin üzerine çıkarmış olacağız" şeklinde konuştu.

        Çöp alanının Muş için kötü bir imaj olduğunu belirten Başkan Asya, yapılan çalışmalar neticesinde vahşi depolama sistemine son verdiklerini söyleyerek, "Muş-Bitlis karayolu üzerinde ve Ahmed-i Hani Parkı'nın arka tarafında belediyemize tahsis edilen boş alandaki çöp depolamasına son verdik. Katı Atık Belediyeler Birliğimizin kararı ile Korkut'un Kümbet köyünde tesisimizi kurana kadar atıkların Bitlis Katı Atık Tesisine naklediyoruz. Katı atık aktarma istasyonunu kurduk. Sıkıştırma ve nakil araçları ile katı atıkları Bitlis'e göndermeye başladık. İnşallah mevcut çöp alanını da en kısa sürede ıslah ederek yeşil alan olarak hizmete sunacağız" ifadelerini kullandı.

        Muş'a yakışır bir otobüs terminalinin yapımına başladıklarını söyleyen Başkan Asya, "Uzun yıllardır kullanılan ancak artık ihtiyaca cevap vermeyen otobüs terminali sorununu çözüme kavuşturduk. Muş-Bingöl karayolu üzerinde sebze ve meyve halinin yanında yaklaşık 23 bin metrekare alan üzerine modern bir terminalin yapımına başladık. İnşaat çalışmalarının devam ettiği projeyi bu yıl tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

        (NA-MSA-Y)

        02.01.2018 18:30:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa