Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eyyübiye'de yol yapım çalışmaları sürüyor

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - 2017 yılının başından itibaren büyük asfalt atağını hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılında da aynı tempoyla çalışmalarını sürdürmeye başladı.

        Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 13 ayrı ilçede yürüttüğü yol yapım çalışmalarını Eyyübiye ilçesinde yoğunlaştırdı. Karaköprü ve Haliliye'de devam eden yol yapım çalışmalarının yanı sıra Eyyübiye ilçesini adeta şantiyeye çeviren Büyükşehir Belediyesi, özellikle Yenice'de 'Kito Deresi' olarak bilinen yer ve birçok noktada yol yapım çalışmalarını hızlandırdı.

        Kanayan yara Kito deresine el attı

        Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçesi Yenice Mahallesinde bulunan ve vatandaşların kanayan yarası haline gelen 'Kito Deresi' diye adlandırılan bölgede yol yapım çalışmaları başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve ekibine mahalle sakinleri teşekkür etti. 40 yıldan bu yana bölgede ikamet ettiğini ifade eden Şanlıurfa Hayvan Pazarı Dernek Başkanı Ramazan Gül, yıllardır özlemini çektikleri çalışmaları başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi ve ekibine teşekkür etti.

        "Karaköprü ne ise Eyyübiye aynısı oldu"

        İlçelerde yürütülen hizmetlerin birbiriyle aynı olduğunu hatırlatan Şanlıurfa Hayvan Pazarı Dernek Başkanı Ramazan Gül, "Neredeyse 40 yıldan bu yana şehirde oturuyorum. Bu zamandan belli Kito Deresinde kimse yol açmayı düşünmedi ancak Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi bu işe el attı. Allah ondan razı olsun. Yoksa kimse burada yol falan açamazdı. Başkanımız Karaköprü'ye ne hizmet ediyorsa Eyyübiye'ye de aynı hizmeti veriyor. Bakın eskiden evlerimiz sadece iki kat idi. Şimdi ise 4-5 katlı evlerimiz inşa ediliyor" diye konuştu.

        Eyyübiye ilçesinde, Eyyüpkent Mahallesi 5169. Sokakta yol yapım çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri yine Eyyüpkent Mahallesinin 5130. Sokağında da yaptığı çalışmalarla yolu terasman kot seviyesine getirdi. Ayrıca Akçakale yolu caddesinde de genişletme çalışmalarına devam eden ekipler Evren Sanayi Sitesi 33. Sokakta yol yapım çalışmalarını sürdürüyor.

        (BB-SD-Y)

        02.01.2018 16:06:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Şanlıurfa İlçeleri
        Tüm Şanlıurfa Haberleri
         Şanlıurfa

        Şanlıurfa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa