Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yangında zarar gören üreticilere zeytin fidanı dağıtıldı

        (Fotoğraflı)

        Vural Bozok

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine bağlı Şirinköy köyünde, 2017 yılı Temmuz ayında meydana gelen yangın sonucunda zarar gören üreticilere, Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Gökçeada-Bozcaada Tarımsal Kalkınma ve İskan Projesi kapsamında Gökçeada'ya özgü aşılı ladolia zeytin fidanı dağımı yapıldı.

        Zeytin fidanı dağıtım törenine Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga, Gökçeada İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Kavruk ile köy muhtarları ve çok sayıda üretici katıldı.

        Zeytin fidanı dağıtım töreninde bir konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, " Temmuz ayında meydana gelen yangında zarar gören zeytin üreticilerimizin bir nebzede olsa dertlerine derman olmak için aşılı zeytin fidanı üretimi yaptırdık. Bu gün burada 800 adet zeytin fidanının, yangından zarar gören üreticilerimize dağıtımını yapacağız. Yangından zarar gören kuruyan ve eksik olan yerlere bu fidanları dikelim. Güzel bahçeler oluşturalım. Tarım İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü olarak bu konuda her türlü yardımı, desteği vermeye hazırız. Yeter ki siz gönüllü, istekli olun. İnşallah ileri ki dönemlerde el ele, gönül gönüle çok güzel işlere, projelere imza atacağız. Aşılı zeytin fidanı dağıtım projemiz önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Hepinize hayırlı olsun" dedi.

        Kaymakam Muhittin Gürel ise, "Bugün burada Zeytin fidanı dağıtımı töreni için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Yazın tatsız bir hadise yaşadık. Yangında birçok zeytin ağacımız telef oldu. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin tarımdan ve hayvancılıktan feragat etmek onu ikinci sıraya atmak mümkün değil. Bizim asıl kaynağımız bunlar. Dolayısıyla bu ada su kaynaklarıyla, tarım topraklarıyla, hayvancılığıyla önemli. Biz kullanmasını bilirsek toprak bize verir. Adamızın Tarım Bakanlığı tarafından Organik Adaya dönüştürülmesi projesi var. Biz şimdiden bunun altyapısını hep beraber yapmak zorundayız. İstekli olmak, talep etmek zorundayız. Ben Gökçeada'mızın tarımına katkılarından ve desteklerinden dolayı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze teşekkür ederim" dedi.

        Tören, yangından zarar gören 16 üreticiye 50 şer adet olmak üzere topla 800 aşılı ladolia çeşidi zeytin fidanının dağıtılmasıyla sona erdi.

        (MY

        02.01.2018 14:21:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çanakkale İlçeleri
        Tüm Çanakkale Haberleri
         Çanakkale

        Çanakkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa