Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sakarya'da 670 milyonluk 35 proje hayata geçecek

        - Başkan Zeki Toçoğlu: "2018 açılışların yılı olacak"

        (Fotoğraflı)

        SAKARYA (İHA) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 2018 yılına dair değerlendirmelerde bulundu.

        2017'de ulaşım, çevre, altyapı, eğitim, kentsel yenileme gibi başlıklarda çok önemli yatırımları şehirle buluşturduklarını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, 2018'in Sakarya'da açılışlar yılı olacağını vurguladı. Toçoğlu, yeni yılın tüm insanlığa hayırlı olmasını dileyerek, sağlık, huzur ve güzellikler temenni etti.

        "Altyapı yatırımları"

        2018 yılında açılışı yapılacak yatırımlara değinen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "140 milyonluk şehrin yeni içme suyu kaynağı Akçay Barajı'nı tamamlayacağız. Serdivan ve Erenler'de toplam 75 milyonluk altyapı projelerimizi bitireceğiz. 2018'de Karasu ve Kocaali'de 45 milyon, Ferizli ve Söğütlü'de de 45 milyonluk altyapı çalışmalarımızı tamamlayacağız. 33 milyonluk Karapürçek ve Küçücek'e inşa ettiğimiz altyapı projemizi de 2018'de noktalayacağız. 20 milyonluk yatırımla inşa ettiğimiz Kocaali Atıksu Arıtma Tesisini devreye alacağız. 5 milyonluk Hendek'te Uludere Grubu 1. Kısım içmesuyu Projesi ve Uludere içmesuyu Arıtma Tesisi Projesi'nin açılışını gerçekleştireceğiz. Sapanca Memnuniye Arıtma Tesisi de açılacak. 15 milyonluk yatırımla Sapanca içmesuyu İsale hattını da tamamlayacağız. Tarihi Uzunçarşı'yı tamamlayacağız. Alicanlar Konağı'nı hizmete alacağız. Yeni Hal Kompleksini bitireceğiz. Sosyal Gelişim Merkezleri halkamızın bir yenisini de 15 milyonluk yatırımla Karasu'da ekleyeceğiz. 7 milyonluk yatırımla Maltepe Sosyal Tesisleri'ni halkımızın kullanımına açacağız. Engelsiz Yaşam Merkezimizin de önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştireceğiz. Kocaali'de Sosyal Tesisleri'ni de yeni sezonda tamamlayarak kullanıma sunacağız. Hendek Yeni Yaşam Merkezi ve Arifiye Park'ı da bitireceğiz" dedi.

        "Yeni Duble Yollar"

        Ulaşım projelerinden de bahseden Başkan Toçoğlu, "Erenler'de bulunan Yavuz Selim Caddesi'ni tamamlayacağız. Tepekum-Kuyudibi arasında hayata geçireceğimiz 4 kilometrelik yeni bulvar projesinin ise 1. etabını kullanıma açtık. 2. ve 3. etaplarını da 2018'de sonlandıracağız. 1. OSB ile SATSO arası yeni duble yol projemizi de yine bu yıl içerisinde tamamlayacağız. Yazlık Kavşağı'nın çapını 140 metreye çıkardık. 2 yeni köprü inşa ettik. Kipa-Yazlık Kavşağı arasında kalan bölümü ise genişlettik ve duble yol haline getirdik. Kısa süre içerisinde bölgedeki çalışmalarımızı bitireceğiz. TOPÇA Köprülü Kavşak projemizi tamamlayacağız. ADA AVM bölgesinde inşa ettiğimiz üstgeçidi önümüzdeki günlerde açacağız. Tüm bu projelerimizin yanında toplu taşıma filomuzu güçlendirecek yeni yılda 20 yeni otobüsü bünyemize dahil edeceğiz. 2018'de yaklaşık 800 bin ton asfaflt atacağız. Spor başlığına ayrı bir parantez açmam gerek. 2017 hem Sakaryasporumuzun hem de Büyükşehir Basketbol Takımımızın yılı oldu. İki takımımızda şampiyon olarak üst lige yükseldi. 2018'in de şampiyonlukların yılı olmasını diliyor, takımlarımıza desteğin çok önemli olduğunu bu vesileyle bir kez daha ifade etmek istiyorum. İnşallah bu yıl da Sapanca Spor Kompleksi'nin açılışını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

        "2018 yılında 35 proje"

        Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu 2018 yılında 35 projeyi hayata geçireceklerini belirtti. Toçoğlu

        Akçay Barajı, Serdivan İçmesuyu Projesi, Erenler İçmesuyu Projesi, Karapürçek İçmesuyu, Karapürçek Kanalizasyon, Karapürçek Yağmursuyu, Ferizli Kanalizasyon, Söğütlü Kanalizasyon, Söğütlü İçmesuyu, Karasu İçmesuyu, Kocaali İçmesuyu, Hendek'te Uludere Grubu 1. Kısım İçmesuyu Projesi, Uludere İçmesuyu Arıtma Tesisi, Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi, Sapanca Memnuniye Arıtma Tesisi, Sapanca İçmesuyu İsale Hattı, Tarihi Uzunçarşı, Alicanlar Konağı, Yeni Hal Kompleksi, Karasu Sosyal Gelişim Merkezi, Maltepe Sosyal Tesisleri, Engelsiz Yaşam Merkezi, Kocaali Sosyal Tesisleri, Hendek Yeni Yaşam Merkezi, Arifiye Park, Erenler Yavuz Selim Caddesi, Tepekum-Kuyudibi 4 kilometrelik yeni duble yol, 1. OSB-SATSO arası yeni duble yol, Yazlık Kavşağı, Kipa-Yazlık Kavşağı arası yeni duble yol, ADA AVM Üstgeçit, TOPÇA Köprülü Kavşak, 800 bin ton asfalt, 20 Yeni Otobüs, Sapanca Spor Kompleksi projelerimiz hayata geçicek" dedi.

        (RŞ-İÇ)

        31.12.2017 14:52:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa