Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sarıcakaya'da anne ile çocuklarına Kur-an Kursu

        (Fotoğraflı)

        Seyfullah Solak

        ESKİŞEHİR (İHA) - Sarıcakaya Belediyesi tarafından tahsis edilecek bina kapsamında İlçe Müftülüğü, 4-6 yaş arası çocuklar ve anneleri için Kur-an Kursları Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi'ni hayata geçiriyor.

        İl Müftüsü Bekir Gerek, Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler ve İlçe Müftüsü Ahmet Kanatlı, proje öncesi tahsis edilecek olan binada incelemelerde bulunarak fikir alışverişinde bulundu. İl Müftüsü Bekir Gerek, projeyle birlikte annelerin bir sınıfta ders alırken, çocuklarının da yan tarafta belletmenlerin gözetiminde olacağını söyledi. Gerek, "Kurslarımız da yavrularımız için eğlenceli oyunlarla, ilahilerle beraber din eğitimini öğrenebilecekleri bir eğitim metodu uygulanacak. Bu eğitim sınıflarından kaç öğrencinin yararlanmasıyla ilgili bir üst rakam ve konulmuş bir hedef de söz konusu değil. Tamamıyla Kur-an kursuna gelen öğrencilerimizin beraberinde getirdikleri çocuklardan oluşacak. Lavabolar, çocukların oyun ve eğlenme yerleri dizayn edilmesi gerekecek. Bu desteği de sağ olsun Belediye Başkanımız Faruk Güler yapacağını belirtti. Şimdiden Sarıcakaya'ya hayırlı olsun diyorum" dedi.

        Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler'de projeye destek verebilmenin onur verici olduğunu belirterek, "Bir temel ihtiyaçtan hareketle bu yavrularımızı bir araya getirecek bir proje olduğunu düşünüyorum. Çocuklarıyla kursa gelen anneler de bu uygulamadan çok memnun kalacaktır. Daha sağlıklı ve maneviyatı yüksek bir gelecek nesil için biz elimizden ne geliyorsa her zaman desteğe hazırız" diye konuştu.

        (AS-Y)

        27.12.2017 14:59:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa