Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kent Meydanı'nda çalışmalar tamamlanıyor

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan toplam 67 bin metrekare alan üzerine inşa edilen içinde çocuk oyun grupları, fitness aletleri, yürüyüş bantları, yeşil alanlar ve farklı türlerde bin 746 ağaç çeşidinin yer aldığı Kent Meydanı'nda çalışmalar bitme aşamasına geldi.

        Kentte yeşil alanları artırmak amacıyla çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ilçesi Selahattin Eyyubi Caddesi üzerinde toplam 67 bin metrekare üzerine inşa ettiği Kent Meydanı'nda çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Sosyal ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapacak olan Kent Meydanı'nın 35 bin 500 metrekaresi yeşil alandan oluşacak. 31 bin 500 metrekarelik alanın sert zeminden oluşacağı meydan projesinde ekipler ilk etapta, (kazı, yapı, su, kanalizasyon, elektrik ve internet vb) altyapı çalışmalarını tamamladı. Üstyapı inşasında toprak takviyesinin ardından alana kent mobilya donatıları, peregoleler ve çeşmeler yerleştirildi.

        Yapı ve ağaçlandırma çalışmaları tamamlandı

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kent Meydanı projesi içinde yer alan mescit, kitap cafe, kadın-erkek WC, Çocukların giyinme ve soyunma odası ve otopark yapı çalışmalarını tamamladı. Işıklı su oyunlarının sergileneceği kuru havuzda ise ekipler, ışıklandırma çalışmalarını sürdürüyor. Kent Meydanı'na 18 farklı türde 722 Dut, 159 Doğu Çınarı, 148 Amerikan Dişbudağı, 129 İran Çamı, 114 Şeker Akçaağaç, 92 Akdeniz Servi, 58 Sigara Ağaç, 57 Amerikan Meşe, 52 Çınar Yapraklı, 51 Lübnan Sediri, 43 Süs Eriği, 36 Süs Kirazı, 32 Leylak, 30 Süs Elması, 10 Alıç, 8 Bulut Ağacı, 3 Akkavak ve 2 Salkım Söğüt olmak üzere toplam bin 746 adet ağaç dikildi.

        Çocuk oyun grubu tamamlandı

        Kent Meydanı içinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için de alan oluşturdu. Oyun alanlarının zeminleri çocukların herhangi bir sakatlık yaşamamaları için kumdan ve EPDM kauçuktan yapıldı. Daha sağlıklı olması nedeniyle oyun grupları ahşaplardan da seçilirken ayrıca alana kaykay pisti de inşa edildi. Yetişkinler için spor alanları ve yürüyüş bantları da yerleştirildiği Kent Meydanı'nın Aralık ayı sonunda tamamlanması bekleniyor.

        (İHA-MP-Y)

        22.12.2017 11:01:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa