Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'İyi Dersler Şoför Amca' Projesi kapsamında taşımalı eğitim servis şoförlerine eğitim verildi

        (Fotoğraflı)

        Sevdanur Şahin

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin Yenice ilçesinde, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin Lastikleri işbirliğinde, Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında yürütülen İyi Dersler Şoför Amca projesi kapsamında, taşımalı eğitim sistemindeki okul servis şoförlerine eğitim verildi.

        İyi Dersler Şoför Amca projesiyle, taşımalı eğitim sisteminde görevli okul servis şoförlerinin trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında bilgi ve becerilerini artırarak, bu şoförlerin kapasitelerini geliştirmeyi amaçlanıyor. Proje her yıl belirlenen pilot illerde üç yıldan bu yana yürütülüyor. Proje kapsamında geçtiğimiz üç senede toplam 28 bin servis şoförüne eğitimler verildi. Proje, 2017-2018 eğitim öğretim yılında Çanakkale, Denizli, Erzurum, Giresun, Hatay, Kahramanmaraş, Sakarya, Şanlıurfa, Tokat, Yozgat ve bu illerin tüm ilçelerinde uygulanıyor. Proje uygulamaları, 6-10 Kasım tarihlerinde Ankara'da 5 gün süresince gerçekleştirilen ve pilot illerin İl Millî Eğitim Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıkları personelinin katıldığı formatör eğitim semineriyle başladı. Formatörler kanalıyla 27 Kasım-8 Aralık tarihleri arasında illerinin bütün ilçelerinden belirlenen toplam 302 eğitimciye eğitim verildi.

        Projenin bu aşamasında, proje illerinin ilçelerinde görevli İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü mensubu eğitimciler, kendi ilçelerindeki tüm taşımalı eğitim servis şoförlerine iki saatlik eğitim verecek. Böylelikle, proje kapsamında 2017-2018 döneminde yaklaşık 20.000 bin servis şoförüne daha eğitimler verilmesi planlanıyor.

        Bu kapsamda, Yenice 'de Pazarköy Şehit Halil Kandemir Ortaokulu, Kalkım Ortaokulu ve Yenice Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitime toplam 61 servis şoförü katıldı. Eğitimde açılış konuşmaların ardından, trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularına değinilirken, doğru bilinen yanlışlar üzerinde özellikle duruldu. Toplantıya katılan servis şoförlerine katılım belgeleri verildi.

        21.12.2017 18:28:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çanakkale İlçeleri
        Tüm Çanakkale Haberleri
         Çanakkale

        Çanakkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa