Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elazığ'da 'Elimi Tutarmısın' projesi

        (Fotoğraflı)

        Şemsettin Aydoğdu

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde 'Elimi Tutarmısın' projesi tanıtıldı .

        Kovancılar Kaymakamı Hasan Gündoğdu liderliğinde başlatılan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Elimi Tutarmısın' projesinin ikincisi hayata geçirildi. Bu kapsamda ilçe genelinde 8 bin 676 öğrenci belirlenen 30 adet risk değişkenine göre tarandı. Taramalar sonucu risk altına bulunan 100 öğrenciye rol model tanımlaması yapıldı. Risk atlında bulunan öğrencilere , teşhis, tedbir ve tedavi gibi yolları izlenerek anında müdahale edilecek.

        Bu projelerin kendileri ile sınırlı kalmamasını isteyen Kovancılar Kaymakamı Hasan Gündoğdu, "Bizler gelir, görev süremizi doldurur ve gideriz. İnsanlarımızın sorunları bitmeyecek ve çeşitleri değişerek karşımıza çıkacak. Geçenlerde Ödemiş'te bir okul müdürümüz, öğrencileri tarafından öldürüldü. Herkesin başını elinin arasına alıp düşünmesi lazım. Bu çocuklarımız niye bu hale geldi. Neden bu kadar haz odaklı yaşıyorlar. Biz nerede hata yapıyoruz. Acaba bakış açımızı mı değiştirmeliyiz" dedi.

        Projenin çok önemli olduğunu vurgulayan Kaymakam Gündoğdu, "Öğretmenlerimiz ve müdürlerimiz zarar görmesin. Çocuklarımız, suç örgütlerinin eline düşmesin. Şuan atacağımız bir adım bir çocuğun hayat serüvenini tamamen değiştirecek. İş yükünüz çok fazla ama bu işi birilerinin yapması lazım. Fedakarlık esas olacak. Yeniden bir Ödemiş vakası yaşamayalım. Bu gençlerimizi kaybetmeyelim ve koruyalım. Onları bir ikinci veli olalım. Kendi çocuğumuza ne yapıyorsak onlara da yapalım. Göreceksiniz bunun manevi hazzı hiçbir para ile ölçülmeyecek ve bir ömür boyu sizi mutlu edecek. Bugün yönlendirdiğimiz bir çocuk yarın büyük bir iş adamı olup, binlerce kişiye istihdam alanı sağlayacak" diye konuştu.

        Projenin tanıtım programına Kaymakam Gündoğdu'nun yanı sıra, ilçe Belediye Başkanı Hacı Akpınar, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

        (ŞA-CK-Y)

        21.12.2017 16:29:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Elazığ İlçeleri
        Tüm Elazığ Haberleri
         Elazığ

        Elazığ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa