Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlkokul öğrencilerine trafik kuralları anlatıldı

        (Fotoğraflı)

        Onur Erden

        SİVAS (İHA) - Sivas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Ağaç Yaşken Eğilir-Trafik Kurallarını Öğreniyorum' projesi Vali Zübeyir Kemelek İlkokulu'nda gerçekleştirilen törenle başladı.

        Okulda düzenlenen törene; Belediye Başkanı Sami Aydın, Okul Müdürü Beyhan Öztürk, Mevlana Mahallesi Muhtarı Kazım Gözel ile çok sayıda veli ve öğrenci katıldı. Programda konuşan Okul Müdürü Beyhan Öztürk, "Projeyi okulumuzda başlatmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının pek çoğunun nedeni kurallara uymayışımız. Yaya geçidine ya da kaldırımlara park etmiş araçlar, kırmızı ışıkta geçmeye çalışan yayalar hemen hemen hepimizin karşılaştığı manzaralardır. Trafik kurallarına riayet etmek, can ve mal güvenliğimiz için gereklidir. Bu bilincin küçük yaşlarda oluşturulduğunu bilen ve konuya hassasiyetle yaklaşan Belediye Başkanımız Sami Aydın'a ve ekibine teşekkür ediyoruz." dedi.

        Belediye Başkanı Sami Aydın ise, "0-4 yaş çok önemli. Bunu artık bilim adamları ifade ediyor. Bu süreçte belki konuşmayı dahi yeteri kadar bilmiyorsunuz ama adeta bilgisayar gibi verilen her şeyi kaydedebiliyorsunuz. Bizler bazı şeylerin nasıl yapılacağını daha yeni kavrıyoruz. Bizim dönemlerimizde ilkokul vardı ama ilkokul öncesi anaokul dediğimiz okullar yoktu. Biz her okulda yabancı dil öğreniriz. Ortaokulda başlarız lise, üniversite ama üniversiteyi bitirdikten sonra nasıl öğrendiysek yabancı dili bir türlü konuşamayız. Bunun gibi çok örnekleri var. Emin olun şu yaştaki öğrendiklerimizi hayatımızın her aşamasında unutmayız ve onları uygulayabiliriz. Bu projeyi programımıza aldık. Bu sene yani 2018'de gerçekleştireceğiz. Trafik eğitim pistini çocuklarımızın hizmetine sunacağız ancak çocuklardan şöyle bir ricam olacak. Bu trafik eğitim pistini lütfen müsaade edin sizden önce büyükleriniz, velileriniz kullansınlar. Onların daha çok ihtiyacı var. Çünkü sizler yaya kaldırımına araç park etmiyorsunuz, yayaların geçeceği kaldırımlar üzerine ticari eşyalar koymuyorsunuz, kırmızı ışıkta yoldan geçmiyorsunuz. O yüzden sizlerden anlayış bekliyoruz. Önce büyüklerimiz, biraz önce söylediğim kuralları ihlal edenler kullansınlar." dedi.

        Konuşmaların ardından öğrencilere trafik kuralları boyama kitabı ve boya dağıtıldı.

        (UY-Y)

        21.12.2017 12:13:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa