Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Burdur'da Mahalli Sulak Alan Komisyonu toplandı

        (Fotoğraflı)

        Seher Üzer

        BURDUR (İHA)- Burdur'da Mahalli Sulak Alan Komisyonu ve Havza Yönetim Heyeti 2017 Yılı 2. dönem toplantısı Vali Şerif Yılmaz başkanlığında yapıldı.

        Burdur Mahalli Sulak Alan Komisyonu DSİ 182. Şube Müdürlüğü'nde toplandı. Vali Şerif Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Doğa Koruma ve Sulak Alanlar Şube Müdür Vekili Ersan Berberoğlu tarafından sulak alanlarla ilgili sunum yapıldı.

        Toplantının ardından Vali Yılmaz, başkanlığında Havza Yönetim Heyeti 2017 Yılı 2. dönem toplantısına geçildi. 1. dönem toplantısında alınan kararların değerlendirmesiyle başlanan Havza Yönetim Heyeti toplantısının devamında Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü yetkilileri görev alanları ile ilgili sunum yaptılar.

        Her iki toplantının sona ermesinin ardından Vali Yılmaz, "Yağışların azaldığını görüyoruz. Bizim su zengini bir ülke olmadığımızı söylememiz lazım. Bizim göllerimiz var ama yeterli suyumuz yok. Mevcut suyu da akıllı bir şekilde kullanmamız gerekiyor" dedi.

        Bu kapsamda Salda Gölü ve Burdur Gölünde gerekli çalışmaların yapıldığını aktaran Vali Yılmaz, "Ayrıca Su Havzalarımızı kirleten, geri dönüşü olmayan sıkıntıları bir an önce çözmemiz gerekiyor" diye konuştu.

        Vali Yılmaz Başkanlığında gerçekleşen toplantılara Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, Çavdır Kaymakamı Abdullah Şahin, Yeşilova Kaymakamı Abdulhamit Karaca, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Temsilcileri, DSİ Bölge Müdürü Mahmut Berber, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Rıza Kamil, Mahalli Sulak Alan Komisyonu üyeleri, Burdur Havza Yönetim Heyetinde yer alan kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

        (SÜ-Y)

        21.12.2017 09:49:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Burdur haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Burdur Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Burdur İlçeleri
        Tüm Burdur Haberleri
         Burdur

        Burdur

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa