Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Acar, "Tazelenme Üniversitesi" öğrencileri ile buluştu

        (Fotoğraflı)

        Çağrı Kaya

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar Dinar Belediye Başkanı ve Ulusal Yaşlılık Konseyi Başkanı Saffet Acar, Tazelenme Üniversitesi Antalya Kampüsü öğrencileri ile buluştu.

        Üniversite öğrencilerine 'Yerel Yönetimlerde Yaşlılık Hizmetleri' konusu hakkında bilgin veren Başkan Acar, yaptığı sunum ile öğrencilere önemli bilgiler aktardı. 2016 yılında kurulan Tazelenme Üniversitesi'nin geçmişinin fazla olmamasına rağmen hızlı ve emin adımlarla Türkiye'de başarılı bir girişim olarak adını tarihe yazdırdığını ifade eden Başkan Acar, "Akdeniz'de doğan bu eğitim ruhu İzmir, Muğla, Ankara, İstanbul, Burdur, Gaziantep başta olmak üzere ülkemize yeni bir eğitim modeli kazandırmıştır. Bilginin güç, bilimsel üretimin üstünlük ve bilgi paylaşımının esas olduğu günümüzde üniversitemiz bilgiye erişimi kolaylaştırmak, gelişim ve yenilikçilik esaslı projeleri üretmek, toplumla buluşmak ve belki de en önemlisi, halkın üniversitesi olmakla yükümlüdür. Üniversite kampüslerine yeni bir reform hareketi olan bu girişime Akdeniz Üniversitesi öncülük ettiği için başta Rektörümüze ve Akdeniz Üniversitesi yetkililerini tebrik ediyor ve kendilerine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

        "Bilgi çağdaş toplumun önünü açar"

        Başkan Acar, bilginin önemi değindiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

        "Yaşam Boyu Öğrenme ve Aktif Yaşam konusunda ki üretici ve farklı perspektifinden dolayı böylesine nezih bir programı ülkemize kazandıran, bunun için gece gündüz demeden çalışan çok değerli dostum, kardeşim, hocam Prof. Dr. İsmail Tufan'a da sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Günümüzde ekonomik yaşamı, sosyal ve kültürel değerleri biçimlendiren en önemli kavram, doğru ve güvenilir bilgidir. Çağdaş toplumun önünü açan, özgür ve eleştirel düşüncenin, sorgulama ve araştırmanın, yenilikçi ve girişimci anlayışın asıl kaynağı üniversitelerin yapı taşı olan bilgi, çıktısı ise bilgili insandır" dedi.

        Daha sonra Yerel Yönetimler ve Yaşlılık Hizmetleri konusundaki sunumu anlatan Başkan Acar üniversite öğrencilerinden gelen soruları yanıtladıktan sonra program sona erdi.

        (GC-

        20.12.2017 17:38:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa