Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Asya, başarılı öğrencilerle bir araya geldi

        - Muratpaşa Mahallesi Bilgi Evi, Hayırda Buluşanlar Topluluğunun sertifika törenine ev sahipliği yaptı

        (Fotoğraflı)

        Nejdet Armağan

        MUŞ (İHA) - Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, MŞÜ Hayırda Buluşanlar Topluluğu tarafından düzenlenen kursları başarılı bir şekilde tamamlayan üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

        7'den 70'e toplumun her kesiminin faydalandığı ve her gün farklı etkinliklerin gerçekleştirildiği Muratpaşa Mahallesi Bilgi Evi, son olarak Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Hayırda Buluşanlar Topluluğunun sertifika törenine ev sahipliği yaptı. Belediye Başkanı Feyat Asya, topluluk tarafından düzenlenen kursları başarılı bir şekilde tamamlayan öğrencileri bilgi evinde ağırlayarak yemek ikramında bulundu. Programa Başkan Asya'nın yanı sıra Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, Kızılağaç Belediye Başkanı Burhan Öğüt, Hayırda Buluşanlar Topluluğu akademik danışmanı Hatip Erdoğmuş, Muş Alparslan Üniversitesinde görevli akademisyenler ile 100'ü aşkın öğrenci katıldı. Yemek ikramı sırasında öğrencilerle hasbıhal eden Başkan Asya, daha sonra konferans salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine katıldı.

        Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Başkan Asya, belediye olarak böylesine anlamlı organizasyonlara kendi tesislerinde ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Öncelikle göreve geldiğimiz günden bugüne en faydalı çalışmalarımızdan biri olarak gördüğümüz bilgi evlerini hizmete sunduğumuz için Allah'a hamd, onun kutlu elçisine salat ve selam olsun. Bu tesislerimizde halkımızı hayırda ve güzellikte buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çocukların, gençlerin, öğrencilerin, bayanların istifade ettiği bu bilgi evlerimizde emek veren herkese teşekkür ediyorum. Aynı şekilde vatandaşlarımızın bilgiye ulaşmalarını kolaylaştıran, burada eğitim veren hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi.

        Başkan Asya, faaliyete giren bilgi evlerinin işleyişini gördükten sonra bu tesislerin sayılarını arttırmanın ne kadar elzem olduğunu bir kez daha fark ettiklerini belirterek, "Onun için 2 bilgi evinin yapımı için şimdiden ihale işlemlerini tamamladık. 2 tane daha yapmak için planlamalarımızı yaptık. Allah'ın izniyle kısa bir sürede bütün mahallelerimizde bu projelerimizi yaparak halkımızın kullanımına sunacağız. Bugün Hayırda Buluşanlar Topluluğu olarak sizleri burada ağırlamaktan gurur duyuyoruz. İnsanlarımıza yönelik çalışmalarınızı takdir ediyorum. Sizlerle birlikte vatandaşlarımıza çok daha faydalı hizmetler yapabiliriz. 'Ortak Akıl Birlikte Yönetim' anlayışına bağlı olarak sizlerin fikir ve önerilerini her zaman bekleriz. Belediye başkanlığı görevinin gelip geçici olduğunun, 'İnsan Odaklı' hizmetlerin kalıcı olduğunun farkındayız. Bu vesile ile bir kez daha başarılarınızdan dolayı sizleri tebrik eder, nice hayırlı çalışmalar dilerim" ifadelerini kullandı.

        MŞÜ Hayırda Buluşanlar Topluluğu Akademik Danışmanı Hatip Erdoğmuş da, "Hayırda Buluşanlar Topluluğu olarak dönem başından itibaren başlatmış olduğumuz 10 farklı etkinlik var. Bu etkinliklerimiz kurs ve atölye düzeyindeydi. Dönem sonuna geldiğimizde yüzde 20 devamsızlık hakkını kullanıp, etkinliklerimize düzenli olarak katılan öğrencilerimize sertifika dağıtıyoruz. Bu etkinliğimizden haberdar olan Belediye Başkanımız Feyat Asya, bir yemek ikramında bulunmak istediğini söyledi. Anlayışından ve desteklerinden dolayı kendisine çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

        Yapılan konuşmaların ardından Başkan Asya, katılımcılara sertifikalarını dağıtarak çalışmalarında başarılar diledi.

        (MSA-Y)

        20.12.2017 10:27:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa