Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tunceli'de sulama kooperatifi kurma çalışmaları

        (Fotoğraflı)

        Ercan Topaç

        TUNCELİ (İHA) - Tunceli'nin Pertek İlçesi'ne bağlı Pınarlar Köyü'nde sulama kooperatifi kurma çalışmaları başlatıldı.

        Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 2018 yılı içerisinde hizmete girmesi planlanan, Pınarlar ile Biçmekaya köyü sınırları içinde yer alan 3 bin 937 dekarlık tarım arazisini sulayacak olan Biçmekaya Sulama Göletinin çiftçilere bedelsiz olarak devredilmesi için Sulama Kooperatifi kurulması kararlaştırıldı. Bu amaçla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından Pınarlar Nahiyesi'nde toplantı düzenlendi. Toplantıda, Sınırlı Sorumlu Pınarlar- Biçmekaya Köyleri sulama kooperatifi adıyla kurulacak olan sulama kooperatifinin, 7 kişilik kurucu müteşebbis heyeti oluşturuldu.

        Kooperatif kurulması çalışmasına ilişkin bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, "2018 yılında hizmete girecek olan sulama tesisi, Pınarlar ve Biçmekaya Köyü çiftçileri üzerinde heyecan yarattı. Bölgede ekimi, dikimi yapılan tarımsal ürün desenin değişmesiyle birlikte birim alanda daha fazla ürün alınacağı gibi, yöre hayvancılığına da önemli katkılar sunacaktır. Biçmekaya Sulama Göletinin faaliyete geçirilmesiyle beraber bölgenin sosyo-ekonomisini değiştirecek. Tunceli'mize, ülkemize bir katma değer sağlayacaktır" dedi.

        (ET-CK-Y)

        19.12.2017 16:44:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Tunceli İlçeleri
        Tüm Tunceli Haberleri
         Tunceli

        Tunceli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa