Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aybastı'nın suyu daha temiz

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), bir süredir faaliyetlerini sürdürdüğü Aybastı ilçesi su alma yapısının yenileme ve tadilat çalışmalarını tamamladı. Çalışmalar sonunda su alma yapısının kapasitesi 4 katına çıkarıldı.

        Su alma yapısının ilçe merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılamada yetersiz kaldığını söyleyen OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, "Aybastı ilçe merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılayan su alma yapısı, ekonomik ömrünü tamamlamış olup, verimli bir şekilde çalışamaz durumdaydı. Betonarme yapısında oluşan deformelerden dolayı su alma yapısında istenilen seviyede su tutulamıyordu. Suyun getirdiği toprak ve taş parçalarından dolayı tesisin su tutma alanı da daralmış durumdaydı. Oluşan bu tablo sonucunda su alma yapısının mevcut hâli, Aybastı ilçe merkezinin içme suyu ihtiyacını istenilen düzeyde karşılayamıyordu" dedi.

        Kapasitesi 4 katına çıkarıldı

        OSKİ Genel Müdürü Yürük, yaptıkları çalışmayla su alma yapısını modernize ettiklerini belirterek, "Öncelikle Pelitözü Mahallesi, Kızılot Yaylası ve Tez Deresi üzerinde kurulu su alma yapısının ana perdesinde bulunan kaçakları onararak su sızıntısının önüne geçtik. Toprak ve taş parçaları gibi molozları kazıyarak göletin çevresini genişlettik. Su alma yapısına yapılan müdahalelerden sonra su tutma kapasitesini 4 katına çıkardık. İlerleyen zamanlarda meydana gelebilecek herhangi bir arıza durumunda, tesise daha kolay ulaşmak amacıyla yeni bir servis yolu açtık. Yeni hâliyle modern bir görünüme sahip olan Aybastı ilçesi su alma yapısını tekrar hizmete alarak ihtiyacı karşılayacak düzeyde su tutmaya başladık" diye konuştu.

        (MAK-SLH-Y)

        19.12.2017 13:45:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa