Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş'ta 'halk' buluşması

        - Başkan Asya, halka hesap vermeye devam ediyor

        (Fotoğraflı)

        Nejdet Armağan

        MUŞ (İHA) - Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, 'Halk Buluşmaları' kapsamında Hürriyet Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek yapılan hizmetlerle ilgili kendilerini bilgilendirdi.

        'Halk Buluşmaları' toplantısının bu haftaki durağı Hürriyet Mahallesi oldu. Belediye Başkanı Feyat Asya'nın hesap verebilirlik ilkesine bağlı kalarak başlattığı toplantının 9'uncusu Hürriyet Mahallesi sakinleri ile gerçekleştirildi. Geçmiş yıllarda farklı partilerde görev yapmış ve Hürriyet Mahallesi'nde ikamet eden birçok siyasetçinin de toplantıya katılması güzel bir tablo oluşturdu. Vatandaşlarla selamlaştıktan sonra konuşmasına başlayan Başkan Asya, "Her hafta farklı bir mahallede vatandaşlarımızla bir araya gelerek yaptıklarımızın hesabını veriyoruz. Bu vesile ile bu haftada Hürriyet Mahallesi'ni ziyaret ettik. Öncelikle uzun yıllar ilimizin gelişimi ve kalkınması için hizmet eden büyüklerimizin toplantımıza iştirak etmesinden son derece mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Katılımlarından dolayı kendilerine şükranlarımı sunarım. Hepimizin ortak paydası Muş'tur. Bugünkü toplantımız bunun en güzel örneğidir" dedi.

        "Stratejik planımıza uygun bir şekilde çalışıyoruz"

        Yapılan çalışmalarla ilgili mahalle sakinlerini bilgilendiren Başkan Asya, "Vatandaşlarımızın güven ve desteği ile çıkmış olduğumuz hizmetkarlık yolunda 3,5 yılı geride bıraktık. Bu süre içerisinde kısa, orta ve uzun vadede planlamalar yaparak ihtiyaç duyulan birçok yatırımı halkımızın hizmetine sunduk. Kısa vadede Tıbbi Atık Sterilizasyon Merkezi, Canlı Hayvan Pazarı, Hayvan Bakımevi, Yaş Sebze ve Meyve Hali gibi tesisleri hizmete açtık. Bununla beraber yıllarca eksikliğini yaşadığımız birçok konuyu da çözüme kavuşturduk. Orta vadede yeşil alan kapasitesini arttırma adına yeni parklar ve mesire alanları oluşturduk. Bununla beraber şehirlerarası otobüs terminali gibi büyük tesislerin yapımına başladık. Uzun vadede planladığımız altyapı ve içme suyu projesinin de startını vererek büyük bir sorunu ortadan kaldırmayı hedefledik. Allah'a şükürler olsun ki bugüne kadar stratejik planımıza uygun bir şekilde çalışmalarımızı bir bir hayata geçirmeyi başardık. Bundan sonra da inşallah aynı tempo ile projelerimizi uygulamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

        "İçme suyu sorunu tarihe karışıyor"

        Muş'un içme suyu sorunu köklü bir çözüme kavuşturacaklarının altını çizen Başkan Asya, "Şehir merkezinde yaşanan su sıkıntısını ortadan kaldırıyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Alparslan-2 Barajı'ndan il geneline içme suyu temini sağlanacak. Mercimekkale mevkiinde kurulacak arıtma tesisi ile şehre cazibeli su gelecek. Gerekli protokolleri imzaladık. 2018 yılı sonuna kadar bu projemizi de tamamlayacağız" diye konuştu.

        "Altyapı projesi ile Muş'un en büyük sorununu ortadan kaldırıyoruz"

        Muş'un içme ve yağmur suyu ile kanalizasyon hattının tamamını yenilemeye başladıklarını ifade eden Başkan Asya, "İlimizin en büyük sorunu olan altyapı projesini söz verdiğimiz gibi başlattık. Bencillik yapmadan şahsi bir hesap içine girmeden tereddütsüz bu işe girdik. Bu çalışma sezonunda başlatılan kazı ve döşemelerle iyi bir ilerleme kat ettik. Bu süreçte çalışmalardan kaynaklı ortaya çıkan kötü görüntüler ve tahribatlar her ne kadar bizi yıpratsa da Muş'un geleceğini kurtaracağımız için bunlara göğüs gerdik. Sizlerin desteği ile bu projemizi başarılı bir şekilde sonuçlandırarak, ilimizin en büyük sorununu ortadan kaldırmış olacağız. Altyapı çalışmaları sırasında meydana gelen tahribatları geçici çözümlerle onardık. Aynı şekilde kazı ve döşemeleri tamamlanan ana güzergahların asfaltlarını yaptık. Gelecek yıl geçici olarak yaptığımız cadde ve sokakları bir bütün olarak yenileyerek sizlerin hizmetine sunacağız" diye konuştu.

        "Katı atıklar artık açık alanda depolanmıyor"

        Çöp alanının Muş için kötü bir imaj olduğunu belirten Başkan Asya, yapılan çalışmalar neticesinde vahşi depolama sistemine son verdiklerini söyleyerek, "Muş-Bitlis karayolu üzerinde ve Ahmed-i Hani Parkı'nın arka tarafında belediyemize tahsis edilen boş alandaki çöp depolamasına son verdik. Katı Atık Belediyeler Birliğimizin kararı ile Korkut'un Kümbet köyünde tesisimizi kurana kadar atıkların Bitlis Katı Atık Tesisine naklediyoruz. Katı Atık Aktarma İstasyonunu kurduk. Sıkıştırma ve nakil araçları ile katı atıkları Bitlis'e göndermeye başladık. İnşallah mevcut çöp alanını da en kısa sürede ıslah ederek yeşil alan olarak hizmete sunacağız" ifadelerini kullandı.

        "Her mahalleye bilgi evi kuracağız"

        Bilgi Evleri projesi kapsamında iki tesisi hizmete sunduklarını kaydeden Başkan Feyat Asya, her mahalleye bilgi evi yapacaklarını söyleyerek, "Çocukların ve gençlerin bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırmak, vatandaşlarımızın istihdamını sağlayacak olan kurslar ve etkinlikler düzenlemek için iki mahallemizde bilgi evlerini kurduk. Bu tesiste öğrencilerin ders çalışabileceği, araştırma yapabileceği ve kitap okuyabileceği ve düzenlenecek etkinliklere katılabileceği bir ortam oluşturuldu. İki tane bilgi evinin ihalesini yaptık. Mevcut bilgi evlerimizin açılışına teşrif eden İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu da bir bilgi evini yaptıracağını söyledi. Bununla beraber geri kalan mahallelerimizde de bu projeyi uygulayacağız" dedi.

        Başkan Asya, konuşmasının ardından mahalle sakinlerinin sorularını yanıtladı. Vatandaşlar fikir ve önerilerini sunarken, Başkan Asya'ya çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler. Hürriyet Mahallesi halk buluşması toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

        (MSA-Y)

        19.12.2017 12:36:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muş İlçeleri
        Tüm Muş Haberleri
         Muş

        Muş

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa