Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersin'de 'Hizmet Tanıtım Programı' sona erdi

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerde yapılan hizmetlerin meclis üyelerine tanıtıldığı 'Hizmet Tanıtım Programı'nın üçüncü ve son gününde Gülnar ve Mut ilçelerinde hayata geçirilen hizmetler yerinde incelendi.

        Etkinlik kapsamında, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, meclis üyeleri ile birlikte, geçtiğimiz günlerde Şırnak'ta hain terör örgütünün araziye döşediği patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Gülnarlı P. Söz. Er. Hacı Mustafa Can'ın adının verildiği İshaklar'daki köprüyü inceledi ve ardından şehidin baba ocağına giderek başsağlığı diledi.

        Köprüde şehidin ailesi ve yakınları ile bir araya gelerek duygulu anlar yaşayan Başkan Kocamaz ve meclis üyeleri, şehidin baba ocağını da ziyaret etti. İshaklar'da çok duygulu anlar yaşadıklarını belirten Kocamaz, "Böyle bir günde belediye meclis üyelerimizle beraber şehidimizin ailesini de ziyaret etmek istedik. Dolayısıyla şehidimizin adını verdiğimiz bu köprüde hem ailesinin hem muhtarımızın hem de vatandaşlarımızın bizleri karşılamasından memnun olduk. Şehitlik, inancımıza göre peygamberlikten sonra en yüksek mertebe. Tabi ki acımız büyük ama Allah'tan bir inancımız var, o inançla diri ve dik durmaya çalışılıyoruz. Tarih boyunca Türk milletinin dâhili ve harici bedhahları her zaman olmuştur, bundan sonra da olacaktır. Bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyenler her dönemde dış güçlerin desteğiyle başlarını kaldırmaya çalışacaklardır. Ama bu topraklar kanla ve canla sulandı, bu günlere böyle geldi. Bu güne kadar nasıl bu topraklarda ceddimiz dimdik durarak işgallere karşı mücadele ederek bize devrettiyse, biz de bizden sonraki nesillere aynı imanla inşallah devredeceğiz" dedi.

        Gülnar Soğuk Hava Deposu ilçe ekonomisine 2 yıldır katkı sağlıyor

        2016 yılında temeli atılarak 2017 yılında yapımı tamamlanan ve 6 bin 500 metrekarelik bir alana kurulu olan Gülnar Şehirlerarası Otobüs Terminali'ni yerinde inceleyen meclis üyelerine, terminalin en üst katına Büyükşehir Belediyesi tarafından Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi'nin de açılacağı bilgisi verildi. Başkan Kocamaz ve meclis üyeleri, gün boyunca devam eden Hizmet Tanıtım Programı'nda, 2015 yılında faaliyete geçirilen Gülnar Soğuk Hava Deposu'nu da inceleme fırsatı buldu. Gülnar Soğuk Hava Deposu sayesinde, üreticilerden 20 kuruşa mal edilen elmalar, şimdi 90 kuruştan alıcı buluyor ve depo sayesinde Gülnar ekonomisine 2 yıldır katkı sağlanıyor.

        Antep Fıstığı Kavlatma Tesisi yerinde incelendi

        Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu ve sadece Kuskan Mahallesi'ne 6 milyon TL girdi sağlaması planlanan Antep Fıstığı Kavlatma Tesisi de meclis üyeleri ile birlikte incelendi. Büyükşehir Belediyesi tarafından Mut ilçesine hizmet vermek amacıyla yapımı devam eden ve yüzde 35'i tamamlanmış vaziyette olan Mut Mezbahası da meclis üyeleri tarafından incelendi. Mezbahanın 2018 yılı Mart ayında faaliyete açılması planlanıyor. Açıldıktan sonra mezbahada günlük olarak 30 büyükbaş ve 130 küçükbaş hayvan kesimi geçekleştirilebilecek. Program son olarak 57 bin kişi kapasiteli, 8 milyon 100 bin TL maliyetle yapımı tamamlanan ve aktif olarak çalışan Mut Atıksu Arıtma Tesisi'nin de incelenmesi ile sona erdi.

        "Daha kat edilecek çok yol var"

        Gülnar ve Mut'ta hayata geçirilen hizmetlerin tanıtıldığı sunumun ardından konuşan Başkan Kocamaz, "3 gün boyunca bizimle birlikte oldunuz, Büyükşehir Belediyesi'nin Mersin'in batısında yaptığı hizmetleri gördünüz. İnşallah başka bir programda da Mersin merkez, Tarsus ve Çamlıyayla'yı inceleme imkânı buluruz. Tabi ki belediyecilik hem zor, hem de vebali çok ağır olan bir görev. Böyle bir görevi Allah nasip etti ve 24 yılı devirdik. İnşallah bir sene sonra yeni seçim dönemine kadar 25 yılı doldurmuş olacağız. Bu 25 yıl içerisinde, 20 yılı Tarsus olmak üzere gece gündüz demeden çalıştık ve hizmet üretmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        (HSK-Y)

        18.12.2017 14:09:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa